FXCM: Περιορισμένες οι διακυμάνσεις στα νομίσματα

Το ευρώ κατάφερε να ξεχωρίσει κατά τη χθεσινή ημέρα αφού οι συζητήσεις για δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας απομάκρυναν τις πιέσεις και οδήγησαν σε νέα άνοδο του ενιαίου νομίσματος, εκτιμά η FXCM.

FXCM: Περιορισμένες οι διακυμάνσεις στα νομίσματα
Το ευρώ κατάφερε να ξεχωρίσει κατά τη χθεσινή ημέρα, αφού οι συζητήσεις για δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας απομάκρυναν τις πιέσεις και οδήγησαν σε νέα άνοδο του ενιαίου νομίσματος έναντι του δολαρίου, πάνω από την περιοχή του 1,4500, τονίζει η FXCM.

Η κίνηση αυτή, σε συνδυασμό με την προειδοποίηση της Moody's για πιθανή υποβάθμιση της Αμερικής, εάν δεν υπάρξει πρόοδος με τη μείωση του χρέους, και τις συζητήσεις για τον προϋπολογισμό μέχρι το τέλος του Ιουλίου, προκάλεσε περαιτέρω πιέσεις στο δολάριο.

Οι διακυμάνσεις, μετά το χθεσινό κλείσιμο της Αμερικής, είναι περιορισμένες, καθώς η αγορά αναμένει τη σημαντική ανακοίνωση των νέων θέσεων εργασίας των ΗΠΑ σήμερα το μεσημέρι.

Η ανεργία στην Αμερική είναι ένα από τα βασικά προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα και οι επενδυτές ανησυχούν ιδιαίτερα για το σημερινό αποτέλεσμα, μετά τα χαμηλότερα από το αναμενόμενο στοιχεία της ADP την Τετάρτη.

Στη συνέχεια της ημέρας αναμένεται η ανακοίνωση του δείκτη PMI υπηρεσιών της ευρωζώνης και της Αγγλίας, ενώ στο επίκεντρο βρίσκεται φυσικά η ανακοίνωση των NFP της Αμερικής και στη συνέχεια του δείκτη ISM εκτός μεταποίησης.

Τα futures των ΗΠΑ κινούνται ελαφρώς πτωτικά στο ξεκίνημα της μέρας, ενώ οι τιμές των εμπορευμάτων παραμένουν στα ίδια επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v