Αποκλιμακώνονται τα spreads των ομολόγων

Σε χαμηλότερο επίπεδο διαμορφώνονται τα spreads των ελληνικών ομολόγων, εν όψει διαφαινόμενης συμφωνίας για νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα και της ανακοίνωσης των ευρημάτων του κλιμακίου της τρόικας.

Αποκλιμακώνονται τα spreads των ομολόγων
Σε σαφώς χαμηλότερα επίπεδα διαμορφώνονται τα spreads των ελληνικών ομολόγων μετά την ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ για θετική έκβαση στις συζητήσεις με την τρόικα και εν όψει διαφαινόμενης συμφωνίας για νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα.

To spread του 2ετούς, σύμφωνα με το Bloomberg, πέφτει κατά 167 μονάδες βάσης και βρίσκεται κάτω από τα επίπεδα του 23% γτια πρώτη φορά από τις 26 Απριλίου.

Το spread του 10ετούς ελληνικού τίτλου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού υποχωρεί αυτήν την ώρα στις 1.320 μ.β., του 5ετούς στις 1.850 μ.β. και του 2ετούς στις 2.198 μονάδες βάσης.

Τα CDS των 5ετών ομολόγων κινούνται σε χαμηλό 2 εβδομάδων, υποχωρώντας κατά κατά 71 μονάδες βάσης στις 1.384 μονάδες βάσης.

Την ίδια ώρα, το spread του 10ετούς πορτογαλικού ομολόγου κινείται στις 652 μ.β., του ισπανικού στις 222 μ.β. και του ιρλανδικού στις 807 μονάδες βάσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v