Χαμηλότερα τα spreads της ευρωπεριφέρειας

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται τα spreads της ευρωπεριφέρειας, εν αναμονή της συνόδου κορυφής που ξεκινά σε λίγες ώρες.

Χαμηλότερα τα spreads της ευρωπεριφέρειας
Διαφορετική πορεία χάραξαν τα ομόλογα στην Ευρώπη μετά τις πρώτες πληροφορίες από τη Σύνοδο Κορυφής.

Ανοδος καταγράφεται στους τίτλους των "προβληματικών" χωρών (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία), με αποτέλεσμα να μειώνεται η απόδοση, ενώ αντίθετα πιέσεις έχουν εκδηλωθεί στα γερμανικά και τα γαλλικά ομόλογα.

Τα ισπανικά 10ετή σημειώνουν άνοδο για τρίτη συνεχόμενη μέρα με αποτέλεσμα η απόδοση να έχει περιοριστεί στο 5,83% και το spread έναντι των γερμανικών τίτλων να πέφτει κάτω από τις 298 μονάδες βάσης. Για τα Ιταλικά δεκαετή η υποχώρηση είναι 16 μονάδες βάσης (στις 262μβ) και το επιτόκιο διαμορφώνεται σε 5,44%.

Στις τρεις χώρες που έχουν ενταχθεί στο μηχανισμό στήριξης η εικόνα είναι ανάλογη. Στο 16,55% η απόδοση στα 10ετή ( στις 1.385 μ.β. πτώση περίπου 79 μονάδες βάσης), στο 12,76% το ιρλανδικό 10ετές (πτώση 30 μ.β.) και στο 11,44% το πορτογαλικό.

Αντίθετα, πτωτικά κινούνται οι τιμές των γερμανικών 10ετών με αποτέλεσμα η απόδοση να σημειώνει αύξηση κατά 8,2 μονάδες βάσης, φτάνοντας το 2,84%. Στα γαλλικά δεκαετή ομόλογα η απόδοση είναι 3,44% (άνοδος 6 μονάδες βάσης).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v