3E: Αποκλίσεις στις προβλέψεις αναλυτών για Q2

Σημαντική απόκλιση παρουσιάσουν οι εκτιμήσεις των HSBC και Alpha Finance για τα κέρδη δευτέρου τριμήνου της 3E. Ωστόσο, αμφότερες συμφωνούν στη θετική επίδραση που θα έχει η απουσία της περσινής έκτακτης εισφοράς.    

3E: Αποκλίσεις στις προβλέψεις αναλυτών για Q2
Σημαντική απόκλιση παρουσιάσουν οι εκτιμήσεις των HSBC και Alpha Finance για τα κέρδη δευτέρου τριμήνου της Coca Cola 3E που ανακοινώνονται στις 4 Αυγούστου.

Αυξημένα κατά 9% σε σχέση με πέρσι έως τα 187 εκατ. ευρώ εκτιμά η HSBC ότι θα είναι τα κέρδη δεύτερου τριμήνου της Coca Cola 3E, λόγω της απουσίας της έκτακτης εισφοράς των επιχειρήσεων. Ο οίκος επισημαίνει ταυτόχρονα ότι οι εκτιμήσεις του ίσως αποδειχθούν πολύ αισιόδοξες αν τα χρηματοοικονομικά κόστη του τριμήνου τελικά είναι υψηλότερα από ό,τι είχε νομιστεί.

Εκτίμηση του οίκου είναι ότι και τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου θα μείνουν υπό πίεση, λόγω του ασταθούς καταναλωτικού κλίματος και της υψηλής τιμής των εμπορευμάτων. Η HSBC περιμένει αύξηση των συνολικών εσόδων κατά 5% έως τα 2 δισ. ευρώ και κέρδη ανά μετοχή για το 2011 στο 1,25 ευρώ (έναντι των συγκλινουσών εκτιμήσεων για 1,28 ευρώ).

Σε μείωση της εκτίμησής της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2011 κατά 4% έως το 1,2 ευρώ προχωρά από την πλευρά της η Alpha Finance η οποία αναμένει ότι τα καθαρά κέρδη θα σημειώσουν υποχώρηση της τάξης του 11%, έως τα 153 εκατ. ευρώ και ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν κατά 6%, έως τα 2,031 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v