Citi: Επιλέγει ΟΠΑΠ, 3Ε και Frigoglass

Οι μετοχές του ΟΠΑΠ, της Coca Cola και της Frigoglass είναι οι κορυφαίες επιλογές της Citi από το ελληνικό χρηματιστήριο, αναφέρει σε νέα έκθεσή του με ημερομηνία 9 Αυγούστου ο αμερικανικός οίκος.

Citi: Επιλέγει ΟΠΑΠ, 3Ε και Frigoglass
Οι μετοχές του ΟΠΑΠ, της Coca Cola και της Frigoglass είναι οι κορυφαίες επιλογές της Citi από την Ελλάδα, όπως αναφέρει σε έκθεσή της με ημερομηνία 9 Αυγούστου.

Για τον μεν ΟΠΑΠ σημειώνει ότι αναμένεται να επωφεληθεί από το νέο νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια.

Για την Coca Cola τονίζει ότι πρόκειται για διεθνή "παίκτη", με αξιοσημείωτη έκθεση στις αναδυόμενες αγορές και με ισχυρό ισολογισμό και πιθανές επιστροφές κεφαλαίου.

Επίσης, για τη Frigoglass αναφέρει πως ο μέσος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης των κερδών της αναμένεται στο 35%, με το Ρ/Ε της να διαμορφώνεται στο 8, με βάση τις εκτιμήσεις για το 2012.   

Η Citi επισημαίνει ότι το νέο πακέτο για την Ελλάδα τον Ιούλιο είναι μια καλή λύση ρευστότητας, σημειώνει ωστόσο ότι η αγορά αποτιμά βαθιά ύφεση και κρίση φερεγγυότητας της χώρας.

Ενδογενής ανακούφιση για την Ελλάδα θα ήταν η επίτευξη των στόχων για το έλλειμμα και η επιτυχής υλοποίηση των αποκρατικοποιήσεων και των μέτρων λιτότητας, ενώ εξωγενής θα ήταν η αποκλιμάκωση του χρέους της στην Ε.Ε. 

Η επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη το 2012 θα έδινε μεγάλη ώθηση τόσο στα εταιρικά κέρδη όσο και στην ελληνική αγορά, τονίζει ο οίκος. 
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v