UBS: Υποβάθμιση σύστασης για ΕΤΕ σε "neutral"

Στην υποβάθμιση της σύστασης για την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας σε "neutral" από "buy" προχώρησε η UBS κάνοντας λόγο για επιδείνωση του περιβάλλοντος μεγαλύτερη από ότι είχε προβλεφθεί.

UBS: Υποβάθμιση σύστασης για ΕΤΕ σε neutral
Στην υποβάθμιση της σύστασης για την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας σε "neutral" από "buy"  και μείωση της τιμής-στόχου στα 4 ευρώ ανά μετοχή από 6,2 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η UBS κάνοντας λόγο για επιδείνωση του περιβάλλοντος μεγαλύτερη από ότι είχε προβλεφθεί.

Οι αναλυτές της UBS επισημαίνουν ότι η έκθεση της Εθνικής Τράπεζας σε ελληνικά κρατικά ομόλογα είναι μεγάλη και εκτιμούν ότι οι ελληνικές τράπεζες συνολικά καταγράφουν το δεύτερο τρίμηνο απομειώσεις ύψους 4 δισ. ευρώ σε ελληνικά ομόλογα.

Επίσης, η UBS προχώρησε σε μείωση της τιμής-στόχου για την Eurobank στα 2,5 ευρώ από 3,8 ευρώ προηγουμένως (neutral), την Alpha Bank στα 3,20 ευρώ από 4,50 ευρώ (buy), την Marfin  στα 0,30 ευρώ από 0,80 ευρώ (neutral), την ΑΤΕ στα 0,30 ευρώ από 1 ευρώ (sell) και την Πειραιώς στα 0,50 ευρώ από 0,80 ευρώ (sell).

Μεταξύ άλλων, η UBS στην έκθεσή της αναφέρει πως, μετά την πανευρωπαϊκή συμφωνία της 21ης Ιουλίου, η αβεβαιότητα στην Ελλάδα βρίσκεται σε σχετικά χαμηλότερο επίπεδο, ωστόσο παραμένει εμφανής και είναι ζωτικής σημασίας η χώρα να τηρήσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα για μείωση του ελλείμματος μέσα στα επόμενα χρόνια, προσπαθώντας παράλληλα να ελαχιστοποιήσει τις αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, η επίπτωση του PSI στις ελληνικές τράπεζες εξακολουθεί να παραμένει άγνωστη και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την λογιστική αντιμετώπισή του. Ωστόσο, η UBS εκτιμά πως οι τράπεζες θα προχωρήσουν με "κούρεμα" ομολόγων περίπου 4 δισ. ευρώ το β' τρίμηνο. Αυτό, σε συνδυασμό με την επαναγορά κρατικών ομολόγων και την έκθεση της Blackrock για τα χαρτοφυλάκια δανείων, μπορεί να οδηγήσουν σε επανακεφαλαιοποίηση έως και 6 δισ. ευρώ, περαιτέρω πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων και εξαγορές/συγχωνεύσεις μέσα στους επόμενους μήνες.

Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα των τραπεζών, ο διεθνής οίκος εκτιμά πως, εξαιρουμένων των διαγραφών ομολόγων που σχετίζονται με το PSI και τις σημαντικές εκροές καταθέσεων, τα αποτελέσματα του β' τριμήνου θα είναι καλά, δεδομένων των συνθηκών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v