Εθνική: Σε "hold" υποβαθμίζει η EFG Equities

Σε "hold" υποβαθμίζει τη σύσταση της μετοχής της Εθνικής η Eurobank Equities, σε έκθεση της (31/08) με τίτλο "Νο longer in pole position" στην οποία υποβαθμίζει την τιμή-στόχο στα 4,10 από 6,30 ευρώ πριν.

Εθνική: Σε hold υποβαθμίζει η EFG Equities
Σε "hold" υποβαθμίζει τη σύσταση της μετοχής της Εθνικής η Eurobank Equities, σε έκθεση της (31/08) με τίτλο "Νο longer in pole position" στην οποία υποβαθμίζει την τιμή-στόχο στα 4,10 από 6,30 ευρώ πριν.

Αναλυτικά, η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι τα κέρδη που ανακοίνωσε η Εθνική ήταν χαμηλότερα των προβλέψεων των αναλυτών, κυρίως λόγω των "απωλειών" στα έσοδα από συναλλαγές, ενώ σημειώνει την αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και την εκροή καταθέσεων η οποία το β’ τρίμηνο έφτασε στα € 6,3 δισ.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή  οι τελευταίες εξελίξεις στην εγχώρια τραπεζική αγορά έχουν τοποθετήσει την άλλοτε πρωτοπόρο Εθνική στο "πίσω κάθισμα" (back seat), με τους ανταγωνιστές της να είναι αυτοί που παίρνουν της πρωτοβουλίες για την διαμόρφωση των "κανόνων του παιχνιδιού", με ενίσχυση κεφαλαίων και ανάληψη σημαντικών αποφάσεων για την παραγωγή αξίας.

Στη συνεδρίαση της 30 Αυγούστου η μετοχή της Εθνικής έκλεισε στα 3,37 ευρώ.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v