Ρουμπινί: Υπερεθνικός οργανισμός ή... διάλυση

Μέτρα ενίσχυσης χρειάζεται να εφαρμόσουν η Γερμανία και η Γαλλία, ώστε να βγει η ευρωζώνη από την κρίση, είπε ο γνωστός οικονομολόγος κ. Nouriel Roubini. Η ευρωζώνη χρειάζεται έναν υπερεθνικό οργανισμό, ανέφερε. 

Ρουμπινί: Υπερεθνικός οργανισμός ή... διάλυση
Μέτρα ενίσχυσης χρειάζεται να εφαρμόσουν η Γερμανία και η Γαλλία, ώστε να βγει η ευρωζώνη από την κρίση, είπε ο γνωστός οικονομολόγος κ. Nouriel Roubini, μιλώντας σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα "L' Echo".

Ο κ. Roubini έλαβε μέρος σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα, με θέμα το μέλλον της Ευρώπης, και τόνισε ότι η ευρωπαϊκή οικονομία χρειάζεται ένα μίγμα από βραχυπρόθεσμη στήριξη, χαλαρότερη νομισματική πολιτική και επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

"Βραχυπρόθεσμα, τα μέτρα λιτότητας επιβαρύνουν την οικονομία μιας χώρας. Αυτό φρενάρει τις επενδύσεις και την κατανάλωση. Οι χώρες που είναι ικανές να υιοθετήσουν σχέδια στήριξης, όπως η Γερμανία και η Γαλλία, πρέπει να ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο αντί εκείνον της λιτότητας", δήλωσε.

Και συνέχισε: "Η ευρωζώνη είναι σε κρίση. Οι μισές χώρες είναι σε ύφεση, οι τράπεζες έχουν πρόβλημα και οι πιέσεις που σχετίζονται με το κρατικό χρέος πληθαίνουν. Το σημερινό μοντέλο δεν λειτουργεί. Πρέπει να θεσπίσουν έναν υπερεθνικό οργανισμό, που μπορεί να σταθεροποιήσει την οικονομική κατάσταση. Χωρίς αυτό η ευρωζώνη θα διαλυθεί".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v