Περιστέρης: Κρίσιμες οι μεταρρυθμίσεις για Ελλάδα

Οι μεταρρυθμίσεις καθυστέρησαν, αλλά η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να προχωρήσει παρά τις αντιδράσεις, δήλωσε ο επικεφαλής της ΓΕΚΤΕΡΝΑ, κ. Γ. Περιστέρης, στο Bloomberg.

Περιστέρης: Κρίσιμες οι μεταρρυθμίσεις για Ελλάδα
Oι μεταρρυθμίσεις και οι διαρθρωτικές αλλαγές αποτελούν προαπαιτούμενο προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση της ελληνικής οικονομίας και να βγει η χώρα από την ύφεση τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΓΕΚ Τέρνα, Γιώργος Περιστέρης, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg, με αφορμή το road show ελληνικών εισηγμένων επιχειρήσεων στο Λονδίνο.

Ο κ. Περιστέρης ρωτήθηκε για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην υλοποίηση των απαιτούμενων αλλαγών και σχολίασε ότι παρά τις σοβαρές καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί, η δυναμική που αναπτύχθηκε τις τελευταίες ημέρες δείχνει ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να κερδίσει τον χαμένο χρόνο.

Ειδική αναφορά έγινε στο πλαίσιο της συνέντευξης και στο θέμα των επενδύσεων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην Ελλάδα. Ο κ. Περιστέρης επεσήμανε ότι παρά τα νομοθετικά εμπόδια που υπήρξαν σε συγκεκριμένες κατηγορίες σημαντικών επενδύσεων ΑΠΕ με μεγάλη εγχώρια προστιθέμενη αξία, οι ΑΠΕ είναι ένας από τους τομείς που μπορούν να προσελκύσουν ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον και οι θεσμικές αλλαγές στις οποίες έχει προχωρήσει η Πολιτεία κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ο κ. Περιστέρης ρωτήθηκε, επίσης, για το πώς τοποθετούνται οι επιχειρήσεις αλλά και οι πολίτες απέναντι στη συμμετοχή της χώρας στο ευρώ. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΚ Τέρνα τόνισε ότι η συμμετοχή στο ευρώ είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ευημερία της χώρας στο παρελθόν αλλά και στο μέλλον, ενώ τόνισε ότι η συντριπτική πλειοψηφία και των ελληνικών επιχειρήσεων και των Ελλήνων πολιτών αντιτίθεται σε οποιαδήποτε σκέψη για έξοδο της χώρας από το ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v