Eurobank: Παραμένει επενδυτικό καταφύγιο ο χρυσός

Η τιμή του χρυσού θα συνεχίσει να κινείται σε υψηλά επίπεδα, καθώς η συνεχιζόμενη κρίση χρέους διασφαλίζει τη θέση του πολύτιμου μετάλλου ως επενδυτικού καταφύγιου, εκτιμά σε έκθεση της η Eurobank.

Eurobank: Παραμένει επενδυτικό καταφύγιο ο χρυσός
Στις αρχές Σεπτεμβρίου η τιμή του χρυσού έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 1.895 δολαρίων η ουγκιά, κυρίως λόγω της επιστροφής του θεσμικού τομέα στο πολύτιμο μέταλλο και στην αναζήτηση ενός επενδυτικού καταφυγιού, μετά τις ανησυχίες για την κρίση χρέους των κρατών.

Εν τω μεταξύ, η τιμή του χρυσού έπεσε κάτω από τα 1.700 δολάρια η ουγκιά στο τέλος Σεπτεμβρίου, καθώς οι αναταραχές στις παγκόσμιες αγορές οδήγησαν επενδυτές οι οποίοι είχαν απώλειες σε άλλα στοιχεία ενεργητικού, να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους από την αγορά του χρυσού για να εισπράξουν ρευστό.

Σε έκθεση της με ημερομηνία 30 Σεπτεμβρίου η Eurobank, εκτιμά ότι παρά τις ρευστοποιήσεις, οι προοπτικές για το πολύτιμο μέταλλο σε μεσοπρόθεσμο διάστημα παραμένουν θετικές, καθώς οι παράγοντες που οδήγησαν την τιμή του χρυσού σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, θα συνεχίσουν να διαμορφώνουν τη δυναμική των τιμών κατά τα επόμενα τρίμηνα.

Ο θεσμικός τομέας θα συνεχίσει να αγοράζει χρυσό, δεδομένων της κρίσης χρέους και τις αναταραχές στην αγορά νομισμάτων.

Υπογραμμίζει μάλιστα ότι η απόδοση των αμερικάνικων δεκαετών, τα οποία είναι στενά συνδεδεμένα με το χρυσό, αναμένεται να υποχωρήσουν και άλλο, οδηγώντας σε ακόμα μεγαλύτερη άνοδο την τιμή του χρυσού.

Ωστόσο, η έκθεση τονίζει ότι δεν μπορούν να αποκλειστούν βραχυπρόθεσμες διορθώσεις στις τιμές, δεδομένων των ρευστοποιήσεων από βραχυπρόθεσμους επενδυτές που έχουν απώλειες από άλλες τάξεις στοιχείων ενεργητικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v