EΜΠ: Εξακολουθούν να έχουν τον έλεγχο οι πωλητές

Αν και ο δείκτης κινείται σε εξαιρετικά υπερπουλημένα επίπεδα τιμών - μεσομακροπρόθεσμα - δεν έχει δοθεί ακόμη αξιόπιστο ανοδικό σήμα, σύμφωνα με την εβδομαδιαία τεχνική ανάλυση του Γ.Δ. της Emporiki Bank.

EΜΠ: Εξακολουθούν να έχουν τον έλεγχο οι πωλητές
Αν και ο δείκτης κινείται σε εξαιρετικά υπερπουλημένα επίπεδα τιμών - μεσομακροπρόθεσμα - δεν έχει δοθεί ακόμη αξιόπιστο ανοδικό σήμα, σύμφωνα με την εβδομαδιαία τεχνική ανάλυση του Γ.Δ. της Emporiki Bank.

Την εβδομάδα που πέρασε ο ΓΔ κινήθηκε πτωτικά, διασπώντας την στήριξη κλειδί των 777μ, με αποτέλεσμα την επιτάχυνση της ισχύουσας καθοδικής τάσης, σημειώνοντας νέα χαμηλότερη τιμή έτους στις 723μ (04/10).

Στη συνέχεια, σημειώθηκαν προσπάθειες ανοδικής αντίδρασης, οι οποίες όμως δεν κατάφεραν να πείσουν για την δυναμική τους, καθώς ούτε διέσπασαν την αντίσταση των 778μ αλλά ούτε συνοδεύτηκαν από αύξηση του όγκου των συναλλαγών.

Βραχυπρόθεσμα, ο ΓΔ συνεχίζει να κινείται εντός των ορίων του πτωτικού καναλιού των τελευταίων εβδομάδων. Αν διατηρηθεί η ισχύουσα πτωτική τάση, σύντομα ο ΓΔ θα προσεγγίσει την κάτω πλευρά του καναλιού, διολισθαίνοντας προς την περιοχή των 690μ. Αν η προσφορά τίτλων είναι περιορισμένη, πιθανότατα θα υπάρξει και νέα προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης.

Αν όμως το ενδεχόμενο νέο πτωτικό κύμα συνδυασθεί με σημαντική αύξηση του όγκου των συναλλαγών, ο ελάχιστος πτωτικός στόχος προσδιορίζεται στις 635-615μ. Αν υπάρξουν χαρακτηριστικά ξεπουλήματος (σημαντική αύξηση της μεταβλητότητας και πολύ μεγάλοι
όγκοι συναλλαγών σε καθοδικές συνεδριάσεις, δεν μπορεί να αποκλεισθεί η προσέγγιση ακόμη και των 560μ (χαμηλά 1992). 

Το θετικό σενάριο, πιθανότατα το σημείο κλειδί για την επόμενη εβδομάδα, είναι η ζώνη αντίστασης των 768-780μ. Αν την ξεπεράσει ο ΓΔ με παράλληλη αύξηση των συναλλαγών, ο ελάχιστος ανοδικός στόχος προσδιορίζεται στις 809μ. Σε μια τέτοια εξέλιξη το μεγαλύτερο κέρδος θα είναι η «ακύρωση» του πτωτικού καναλιού των τελευταίων εβδομάδων και
ένα πρώτο αξιόπιστο ανοδικό σήμα. Οι επόμενες αντιστάσεις στις 840μ, 870μ και 932μ.

Όσον αφορά στους τεχνικούς δείκτες, ο Macd παραμένει σε αρνητική περιοχή τιμών και παράλληλα έτμησε καθοδικά τον κινητό του μέσο όρο όταν ο υποκείμενος δείκτης υποχώρησε χαμηλότερα από τις 780μ. Ο RSI 14ημ κινήθηκε μετά από αρκετές συνεδριάσεις σε υπερπουλημένα επίπεδα τιμών. Ο Momentum 12ημ διατηρείται αρνητικός. Συνολικά, η πλειοψηφία των τεχνικών δεικτών διατηρεί τις θετικές αποκλίσεις σε σύγκριση με τον υποκείμενο δείκτη.

* Η τεχνική ανάλυση Γ.Δ. της Emporiki Bank δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη: "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v