Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Amundi: Εκδήλωση για τα μετατρέψιμα ομόλογα

Περισσότεροι από 25 θεσμικοί πελάτες της Amundi Hellas ενημερώθηκαν για τα προϊόντα, τις προοπτικές και τη Στρατηγική των Μετατρέψιμων Ομολόγων από τα εξειδικευμένα στελέχη του Ομίλου.

Amundi: Εκδήλωση για τα μετατρέψιμα ομόλογα
Ολοκληρώθηκε η 4η παρουσίαση “Meet the Experts” από εξειδικευμένα στελέχη του Ομίλου Amundi σε περισσότερους από 25 θεσμικούς πελάτες της εταιρείας στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι προσκεκλημένοι είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την τεχνογνωσία και την εμπειρία της Amundi στα Convertible Bonds, τα οποία αποτελούν μια ελκυστική εναλλακτική πρόταση στο σημερινό ασταθές οικονομικό περιβάλλον. Μέσω του Amundi Funds Convertible Bonds, η Amundi δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να συμμετάσχουν στην αγορά των ομολόγων αυτών.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το Amundi Funds Convertible Europe διαχειρίζεται μια ομάδα με 22 χρόνια εμπειρίας στο τομέα Ευρωπαϊκών μετατρέψιμων ομολόγων, με € 2,7 δισ. κεφάλαια υπό διαχείριση στα τέλη Ιουνίου 2011. Ο κ. Pierre Luc Charron, επικεφαλής του τομέα των Μετατρέψιμων Ομολόγων και διαχειριστής του Amundi Funds Convertible Europe, εξηγεί: "Ένα από πλεονεκτήματα του αμοιβαίου είναι ότι επωφελείται όχι μόνο από την εμπειρία της ομάδας διαχείρισης μετοχών, ιδίως σε περιόδους αστάθειας, αλλά και από τις συστάσεις της ομάδας διαχείρισης ομολόγων για την επιλογή των εκδοτών ή την πρόβλεψη των επιπτώσεων μιας αλλαγής στην αξιολόγηση".

Τα Μετατρέψιμα Ομόλογα αποτελούν μια ιδιαίτερα ελκυστική κατηγορία επενδύσεων που επιτρέπει στους επενδυτές να επωφελούνται από την άνοδο των μετοχικών αγορών, προσφέροντας ταυτόχρονα μια προστασία σε περίπτωση πτώσης, μέσω του ομολογιακού τμήματός τους. Αυτή η δομή δίνει στους επενδυτές τη δυνατότητα να ανταλλάσσουν τα ομόλογα που εκδίδονται από μια εταιρεία με ένα προκαθορισμένο αριθμό των μετοχών της ίδιας εταιρείας για μια δεδομένη περίοδο. Μέσω αυτής της διαδικασίας και παρά τις πιέσεις που δέχονται οι χρηματοπιστωτικές αγορές, τα μετατρέψιμα ομόλογα έχουν αντιδράσει καλά στο τρέχον οικονομικό περιβάλλον.

Ο κύριος Σπύρος Κρητικόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Amundi Hellas, δήλωσε τα ακόλουθα: «Με μεγάλη χαρά και επιτυχία διοργανώσαμε άλλη μία συνάντηση “Meet the Experts” αυτή τη φορά σχετικά με τα πλεονεκτήματα του Amundi Funds Convertible Europe. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται για ακόμα μια φορά στη χώρα μας γεγονός που καταδεικνύει ότι η δημιουργία στενών σχέσεων με τους πελάτες μας και η ανάπτυξη των γνώσεών τους γύρω από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας είναι για τον όμιλο Amundi πρωταρχικός στόχος».

Οι συναντήσεις “Meet the Experts”, που πραγματοποιούνται σε χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται ο Όμιλος Amundi, στοχεύουν στο να παρέχουν συστηματικά την ευκαιρία στους διανομείς και τους θεσμικούς πελάτες να έρχονται σε επαφή με τους διαχειριστές κεφαλαίων και τους ειδικούς επενδυτικών προϊόντων της Amundi και να ενδυναμώνουν τις σχέσεις τους, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v