Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citi: Οι αποφάσεις για Ελλάδα δεν αρκούν

Πολλά ανοιχτά ερωτήματα αφήνει το "πακέτο" που αποφάσισαν οι ηγέτες της ευρωζώνης, υπογραμμίζει η Citi. Τα μέτρα για την Ελλάδα δεν αναμένεται να επαναφέρουν τη χώρα σε διατηρήσιμη δημοσιονομική οδό.

Citi: Οι αποφάσεις για Ελλάδα δεν αρκούν
Πολλά ανοιχτά ερωτήματα αφήνει το "πακέτο" που αποφάσισαν οι ηγέτες της ευρωζώνης, υπογραμμίζει η Citi.

Αν και καλύπτει πολλές πτυχές της κρίσης χρέους, πολλές λεπτομέρειες έχουν παραλειφθεί και ενδέχεται να αποτελέσουν σημαντικά εμπόδια στο μέλλον.

Σε γενικές γραμμές, αναφέρει ο οίκος, το "πακέτο" είναι στη σωστή κατεύθυνση αλλά δεν αναμένεται να καθησυχάσει μόνιμα τις αγορές. Ως εκ τούτου, η Citi εκτιμά ότι η ΕΚΤ θα αναλάβει ενεργότερο ρόλο σε μεταγενέστερη φάση.

Κατά τη γνώμη της Citi, τα μέτρα για την Ελλάδα δεν αναμένεται να επαναφέρουν τη χώρα σε διατηρήσιμη δημοσιονομική οδό. Ως εκ τούτου, οι πιέσεις για επιπρόσθετο "κούρεμα" θα επιμείνουν, προκαλώντας κλυδωνισμούς στις αγορές.

Ειδικότερα, η Citi σημειώνει ότι το κούρεμα 50%, τα 30 δισ. ευρώ για κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών και η χρηματοδότηση με χαμηλά επιτόκια από την Ε.Ε και το ΔΝΤ δεν επαρκούν για να φέρουν το ελληνικό χρέος κάτω από το 120% του ΑΕΠ το 2020.

Με δεδομένη μια παρατεταμένη ύφεση ως το 2015 και την ήπια αύξηση του ΑΕΠ από το 2015 και έπειτα και τα χαμηλά έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις, το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ θα διαμορφωθεί κοντά στο 130%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v