VRS: Μείωση στα deals στο β' τρίμηνο του 2011

Τα εταιρικά deals αποτελούν έναν από τους βασικούς μοχλούς ανάπτυξης μιας οικονομίας ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσεων ή και οικονομικής ύφεσης, αναφέρει η VRS σε σχετικό report.

VRS: Μείωση στα deals στο β τρίμηνο του 2011
Τα εταιρικά deals αποτελούν έναν από τους βασικούς μοχλούς ανάπτυξης μιας οικονομίας ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσεων ή και οικονομικής ύφεσης, αναφέρει η VRS σε σχετικό report.

Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του διεθνούς παρόχου χρηματοοικονομικής πληροφόρησης Thomson Reuters, οι εταιρικές πράξεις εξαγορών και συγχωνεύσεων στη διάρκεια του β’ τριμήνου 2011 διαμορφώθηκαν διεθνώς σε 611 δισεκατομμύρια δολάρια, εμφανίζοντας μείωση κατά 23% από το α’ τρίμηνο του ίδιου έτους, στο οποίο όμως υπήρξαν τα λεγόμενα mega deals όπως εκείνο των AT&T Inc. και TrMobile ύψους 39 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Στη διάρκεια των τελευταίων ετών αλλά και των 11 μηνών του 2011, παρά τις μη ευνοϊκές μακροοικονομικές συνθήκες, παρατηρήθηκαν διεθνώς σημαντικές σε αριθμό εταιρικές πράξεις σε επίπεδο εξαγορών και συγχωνεύσεων, εισαγωγών εταιριών σε οργανωμένες αγορές κεφαλαίου και τοποθετήσεων ιδιωτικών κεφαλαίων σε αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις.

Ορισμένα από τα σημαντικότερα εταιρικά deals του πρόσφατος παρελθόντος παρουσιάζονται στο “Match Made” το νέο newsletter της Valuation & Research Specialists (VRS) για το μήνα Νοέμβριο.

Όπως επισημαίνεται το “ιδανικό” matching μεταξύ προσφοράς και ζήτησης κεφαλαίων ή εκδότη και επενδυτή διέπεται από αρκετούς κανόνες και προδιαγραφές, αλλά και από πολλές ιδιομορφίες και διαφοροποιήσεις με αποτέλεσμα η επίτευξη ενός εταιρικού deal να είναι διαχρονικά δυνατή υπό πολλές διαφορετικές συνθήκες.

***Το report της VRS για αποτιμήσεις, εξαγορές & συγχωνεύσεις, επιχειρηματικές συμφωνίες και δημόσιες προσφορές, δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v