Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική: Νέα χαμηλά έτους διαμορφώνει το ΧΑ

Στη περιοχή των 665μ εκπληρώθηκε ο καθοδικός στόχος για το ΧΑ (λόγω απώλειας της ζώνης στήριξης των 750-740μ), αναφέρει η Εμπορική Τράπεζα σε τεχνική ανάλυση.

Εμπορική: Νέα χαμηλά έτους διαμορφώνει το ΧΑ
Στη περιοχή των 665μ εκπληρώθηκε ο καθοδικός στόχος για το ΧΑ (λόγω απώλειας της ζώνης στήριξης των 750-740μ), αναφέρει η Εμπορική Τράπεζα σε τεχνική ανάλυση.

Βραχυχρόνια, ο ΓΔ εμφανίζεται υπερπουλημένος (σε επίπεδα τιμών χαμηλότερα των 670μ), αλλά απαιτούνται δυο συνεχόμενα κλεισίματα υψηλότερα των 686μ (με παράλληλη αύξηση του όγκου των συναλλαγών), ώστε να υπάρξει αξιόπιστη ένδειξη διαφοροποίησης προς το θετικότερο, της ισχύουσας αρνητικής τεχνικής εικόνας.

Την εβδομάδα που πέρασε : ο ΓΔ κινήθηκε από την πρώτη συνεδρίαση πτωτικά, διασπώντας καθοδικά τις 710μ, δημιουργώντας και ένα μικρό χάσμα τιμών, ένδειξη της επιταχυνόμενης πτωτικής ορμής. Όπως αναφέραμε στην προηγούμενή μας ανάλυση, αν δεν επανερχόταν άμεσα ο ΓΔ υψηλότερα των 740μ, αυξάνονταν σημαντικά οι πιθανότητες καταγραφής νέου χαμηλού έτους, με επόμενο ελάχιστο καθοδικό στόχο τιμών την ζώνη 685-665μ. Πράγματι στη συνεδρίαση της Παρασκευής, εκπληρώθηκε ο προαναφερόμενος στόχος, καθώς (μέχρι την ώρα που γραφόταν το κείμενο, το χαμηλότερο σημείο του ΓΔ σημειώθηκε στις 663,38μ.

• Τι άλλαξε : η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει πτωτική, αλλά θεωρούμε ότι μετά την προσέγγιση των 665μ, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες για ουσιαστική ανοδική αντίδραση την προσεχή εβδομάδα, αλλά απαιτούνται δυο συνεχόμενα κλεισίματα υψηλότερα των 686μ, με παράλληλη αύξηση του όγκου των συναλλαγών, ώστε να δοθεί αξιόπιστο ανοδικό σήμα. Βέβαια το σενάριο αυτό δεν αποκλείει μια βραχύβια κίνηση προς τις 655μ, κίνηση όμως που θα συνοδευτεί από ιδιαίτερα χαμηλό όγκο συναλλαγών.

• Το αρνητικό σενάριο : ο ΓΔ κινείται χαμηλότερα των 660μ με αυξανόμενους όγκους συναλλαγών. Σε μια τέτοια εξέλιξη δεν είναι εύκολο να προσδιορισθεί το νέο σημείο ισορροπίας, αλλά μάλλον θα είναι χαμηλότερα των 640μ. Το πιθανότερο είναι να σημειωθούν άμεσα, δυο-τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις έντονα πτωτικές, που ενδεχομένως θα έχουν χαρακτηριστικά ξεπουλήματος, οι οποίες με τη σειρά τους θα προκαλέσουν στη συνέχεια βραχύβιο αγοραστικό ενδιαφέρον, για καθαρά τεχνικούς/κερδοσκοπικούς λόγους.

• Το θετικό σενάριο : ο ΓΔ ξεπερνά άμεσα τις 686-689μ, με αρχικό στόχο την κάλυψη του πρόσφατου χάσματος τιμών μεταξύ 708,24μ και 710,14μ. Η πρώτη αξιόλογη αντίσταση, στην περίπτωση «σοβαρής» ανοδικής αντίδρασης, εντοπίζεται στις 729-735μ.

• Τεχνικοί δείκτες : Ο Macd διατηρεί το καθοδικό σήμα από τις 16/11, παραμένοντας σταθερά σε αρνητικές περιοχές. Ο ιδιαίτερα «γρήγορος» RSI 3ημ παραμένει σε πτωτική πορεία, αλλά προσέγγισε υπερπουλημένες περιοχές τιμών. Ο Momentum 12ημ παραμένει σε αρνητικό έδαφος, έχοντας καθοδική τροχιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v