Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fitch: Υπέρ αλλαγών στην αγορά CDS

Η Fitch τάσσεται υπέρ της αναμόρφωσης της αγοράς ασφάλισης έναντι κινδύνου κρατικής χρεοκοπίας, ύστερα από την απόφαση της ΙSDA να χαρακτηρίσει εθελοντική την ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων.

Fitch: Υπέρ αλλαγών στην αγορά CDS
Η Fitch τάσσεται υπέρ της αναμόρφωσης της αγοράς ασφάλισης έναντι κινδύνου κρατικής χρεοκοπίας (CDS), μετά τη συμφωνία για την ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων, που συμφωνήθηκε τον προηγούμενο μήνα, αναφέρουν σε δημοσίευμα οι Financial Times.

Ο διεθνής οίκος αναφέρει σε σημερινή του έκθεση πως “φαίνεται ότι η χρήση του πιστωτικού γεγονότος γενικά και η φύση της γλώσσας που χρησιμοποιείται πρέπει να αναθεωρηθούν”.

“H γλώσσα των CDS πρέπει να αποφεύγει τον οποιοδήποτε υποκειμενισμό” αναφέρει ο James Batterman, γενικός διευθυντής της Fitch. 

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην περίπτωση της Ελλάδας τονίζοντας ότι αν και δεν προκληθεί πληρωμή των CDS, "οι πιστωτές έχουν πιθανόν δεχθεί ένα σημαντικό πλήγμα στους τίτλους, που δεν θα καλυφθεί ποτέ".

Eν τω μεταξύ σε ξεχωριστή έκθεση, η Fitch σημειώνει ότι η μεικτή ονομαστική έκθεση στα κρατικά CDS έχει αυξηθεί κατά 1,5 τρισ. δολάρια από το τέλος του 2008.

Ειδικότερα, η Fitch σημειώνει ότι η Ευρώπη αναλογεί στα δύο τρίτα της συνολικής αύξησης, με το ποσοστό της Λατινικής Αμερικής να βρίσκεται στο 18% και της Ασίας στο 13%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v