Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα οι αποδόσεις ομολόγων

Σε χαμηλότερο επίπεδο οι αποδόσεις και τα spreads των ομολόγων, καθώς η χθεσινή συντονισμένη παρέμβαση έξι κεντρικών τραπεζών φαίνεται να καθησύχασε τις αγορές. Σε αρνητικό πεδίο οι αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων bunds.

Χαμηλότερα οι αποδόσεις ομολόγων
Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται οι αποδόσεις και τα spreads των ομολόγων, καθώς η χθεσινή συντονισμένη παρέμβαση έξι κεντρικών τραπεζών φαίνεται να καθησύχασε τις αγορές. Σε αρνητικό πεδίο συνεχίζουν να κινούνται οι αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων bunds. Εν τω μεταξύ, προ ολίγου ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της δημοπρασίας ισπανικών ομολόγων, με αυξημένα επιτόκια σε σχέση με τις προηγούμενες δημοπρασίες.

Πιο αναλυτικά, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 6,97%, με το spread έναντι του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου στις 471 μονάδες βάσης, ενώ η απόδοση του 2ετούς διαμορφώνεται στο 6,91% και του 5ετούς στο 7,46%.

Στο 6,04% η απόδοση του ισπανικού 10ετούς (392 μ.β.), στο 5,37% του 2ετούς και στο 5,71% του 5ετούς, ενώ οι αποδόσεις των γαλλικών ομολόγων διαμορφώνονται στο 3,26% για το 10ετές, στο 2,12% για το 5ετές και στο 1,04% για το 2ετές. Χαμηλότερα και οι αποδόσεις των βελγικών ομολόγων (στο 4,87% του 10ετούς), ενώ χωρίς αξιόλογη μεταβολή διαμορφώνεται η απόδοση του πορτογαλικού 10ετούς στο 13,95% (1,185 μονάδες βάσης).

Εν τω μεταξύ, η απόδοση του 10ετούς bund διαμορφώνεται στο 2,26%, του 5ετούς στο 1,13% και του 2ετούς στο 0,33%, ενώ σε αρνητικό έδαφος διαμορφώνονται οι αποδόσεις των bunds 6 μηνών (-0,07%), 9 μηνών (-0,03%) και 1 έτους (-0,04%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο