ΧΑ: Πράσινο φως στις ΑΜΚ Γενικής, ΑΤΕ

Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων προτίμησης της ATEBank και της Γενικής Τράπεζας ενέκρινε μεταξύ άλλων η Επιτροπή Εισαγωγών και Εταιρικών Πράξεων του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων προτίμησης της ATEbank και της Γενικής Τράπεζας ενέκρινε μεταξύ άλλων η Επιτροπή Εισαγωγών και Εταιρικών Πράξεων του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Αναλυτικότερα, η Επιτροπή Εισαγωγών και Εταιρικών Πράξεων του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή της συνεδρίαση ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των: 

* 1.267.622.216 δικαιωμάτων προτίμησης επί των κοινών ονομαστικών μετοχών της
Τράπεζας «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.», που θα προκύψουν από την
αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων, σε αναλογία 0,3812913081668490 νέας κοινής ονομαστικής μετοχής για κάθε 1 παλαιά κοινή ονομαστική μετοχή, σε τιμή διάθεσης μετοχής € 0,60.
 
Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης στην εν λόγω αύξηση ορίζεται η 8η Δεκεμβρίου 2011. Δικαιούχοι των δικαιωμάτων προτίμησης είναι οι μέτοχοι της Τράπεζας που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της 12ης Δεκεμβρίου 2011.

Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από την 14η Δεκεμβρίου 2011 έως και την 28η Δεκεμβρίου 2011, ενώ η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. ορίζεται από την 14η Δεκεμβρίου 2011 έως και την 21η Δεκεμβρίου 2011. 

* 141.999.464 δικαιωμάτων προτίμησης επί των κοινών ονομαστικών μετοχών της Τράπεζας
«ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.», που θα προκύψουν από την αύξηση του
μετοχικού της κεφαλαίου.

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων, σε αναλογία 10,125 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές για κάθε 1 παλαιά κοινή ονομαστική μετοχή, σε τιμή διάθεσης μετοχής € 0,40.

Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης στην εν λόγω αύξηση ορίζεται η 8η Δεκεμβρίου 2011. Δικαιούχοι των δικαιωμάτων προτίμησης είναι οι μέτοχοι της Τράπεζας που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της 12ης Δεκεμβρίου 2011.

Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από την 14η Δεκεμβρίου 2011 έως και την 28η Δεκεμβρίου 2011, ενώ η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος στο
ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. ορίζεται από την 14η Δεκεμβρίου 2011 έως
και την 21η Δεκεμβρίου 2011.

· 5.750.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ
Α.Ε.Ε.», νέας ονομαστικής αξίας εκάστης € 1,02, που προέκυψαν από το Reverse Split των
μετοχών της, σε αντικατάσταση των υφισταμένων 17.250.000 κοινών ονομαστικών
μετοχών.

Ως ημερομηνία προσωρινής παύσης διαπραγμάτευσης των υφισταμένων μετοχών
της εταιρίας ορίστηκε η 12η Δεκεμβρίου 2011. Δικαιούχοι των νέων μετοχών είναι οι
εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. ως κάτοχοι των μετοχών κατά την 14η Δεκεμβρίου
2011.

Επιπρόσθετα, η Επιτροπή Εισαγωγών και Εταιρικών Πράξεων του Χ.Α. ενημερώθηκε
για την περαιτέρω μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με μείωση της
ονομαστικής αξίας του συνόλου των ως άνω νέων μετοχών της εταιρίας από € 1,02 σε €
0,30.

Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών με τελική νέα
ονομαστική αξία εκάστης € 0,30 ορίστηκε η 16η Δεκεμβρίου 2011.

Εγκρίθηκαν τα ενημερωτικά από Κεφαλαιαγορά

Τα ενημερωτικά δελτία για τη δημόσια προσφορά από τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των ATEbank και Γενικής Τράπεζας και την εισαγωγή των νέων μετοχών στο ΧΑ, ενέκρινε μεταξύ άλλων το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Αναλυτικότερα, Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά τη σημερινή 604η/6.12.2011 συνεδρίασή του έλαβε τις εξής αποφάσεις: 

* Ενέκρινε το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της εταιρείας ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ για τη δημόσια προσφορά μετοχών από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου υπέρ των παλαιών μετόχων με καταβολή μετρητών, και για την εισαγωγή των νέων μετοχών στο Χ.A. 

* Ενέκρινε το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της εταιρείας Γενική Τράπεζα ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ για τη δημόσια προσφορά μετοχών από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου υπέρ των παλαιών μετόχων με καταβολή μετρητών, και για την εισαγωγή των νέων μετοχών στο Χ.A. 

* Χορήγησε άδεια λειτουργίας στην υπό σύσταση εταιρεία ΙΝΤΕRCONTINΕNTAL IΝTERNATIONAL ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ με έδρα την Αθήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v