Λαζαρίδης: Πού εστιάζουν οι ξένοι

"Υπάρχουν ακόμα σημαντικά κεφάλαια που αναζητούν ευκαιρίες, αλλά έχει μεταβληθεί το μοντέλο αξιολόγησης" υποστήριξε ο πρόεδρος του Χ.Α., Σ. Λαζαρίδης, από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Λαζαρίδης: Πού εστιάζουν οι ξένοι
"Υπάρχουν ακόμα σημαντικά κεφάλαια που αναζητούν ευκαιρίες, αλλά έχει μεταβληθεί το μοντέλο αξιολόγησης", υποστήριξε ο πρόεδρος του Χ.Α., Σωκράτης Λαζαρίδης, από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Στόχος της ΕΧΑΕ είναι η αξιοποίηση των δικτύων που δημιουργούνται από τις ιδιωτικοποιήσεις, μέσω των οποίων έρχονται στην Ελλάδα αξιόλογοι παράγοντες των αγορών, είπε ο κ. Λαζαρίδης.

Τον επόμενο χρόνο, η διοίκηση του Χρηματιστηρίου θα προσπαθήσει να στηρίξει τη δημιουργία των δεξαμενών (ETFs, παλιές ΑΕΕΧ κ.λπ.), μέσω των οποίων η ελληνική αγορά μπορεί να προσελκύσει κεφάλαια.

Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου υποστήριξε πως παραμένει το ενδιαφέρον των ξένων για κλάδους όπως το Real Estate Development, η ενέργεια, ο τουρισμός και η μεταποίηση αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v