HSBC: "Τσεκούρι" για ελληνικές τράπεζες

Σε υποβάθμιση της τιμής στόχου έξι ελληνικών τραπεζών προχωρά η HSBC σε έκθεσή της με ημερομηνία 9 Φεβρουαρίου, ενώ υποβαθμίζει και τις συστάσεις για τρεις από αυτές.

HSBC: Τσεκούρι για ελληνικές τράπεζες
Σε υποβάθμιση της τιμής στόχου έξι ελληνικών τραπεζών προχωρά η HSBC σε έκθεσή της με ημερομηνία 9 Φεβρουαρίου, ενώ υποβαθμίζει και τις συστάσεις για τρεις από αυτές.

Συγκεκριμένα, η νέα τιμή στόχος για την Alpha Bank είναι στα 2 από τα 3,9 ευρώ, για τη Eurobank στα 0,80 από 3,2, για την Τράπεζα Κύπρου στα 1,1 από 3,3, για την Πειραιώς στα 0,4 από 1,5 ευρώ, για την Marfin στα 0,35 από το 1,15 ευρώ, για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στα 0,6 από 3,4 ευρώ και για την Εθνική στα 3,5 ευρώ, ενώ προηγουμένως ο οίκος δεν είχε δικαίωμα να αξιολογήσει τη μετοχή.

Οι συστάσεις υποβαθμίζονται από Neutral σε underweight για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Marfin, ενώ παραμένουν overweight για Εθνική, Κύπρου και Alpha Bank και underweight για Πειραιώς.

Αγαπημένη μετοχή της HSBC παραμένει η Τράπεζα Κύπρου, ενώ υπολογίζεται πως τα ελληνικά ιδρύματα θα χρειαστούν έως 18 δισ. ευρώ λόγω PSI2 και έως 7 δισ. λόγω πιθανών μη εξυπηρετούμενων ελληνικών δανείων το 2012.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v