Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναβολή φόρου υπεραξίας ζητούν ΧΑ, ΕΚ

Κοινή επιστολή που υπογράφουν οι κ.κ. Κων/νος Μποτόπουλος και Σωκράτης Λαζαρίδης εστάλη σε όλους τους αρμόδιους του Υπουργείου Οικονομικών , με θέμα την επικείμενη εφαρμογή του φόρου υπεραξίας.

Αναβολή φόρου υπεραξίας ζητούν ΧΑ, ΕΚ
Κοινή επιστολή που υπογράφουν οι πρόεδροι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Χρηματιστηρίου κ.κ. Κων/νος Μποτόπουλος και Σωκράτης Λαζαρίδης εστάλη σε όλους τους αρμόδιους του Υπουργείου Οικονομικών , με θέμα την επικείμενη εφαρμογή του φόρου υπεραξίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day, η εν λόγω επιστολή εστιάζει σε 4 κυρίως σημεία που χρήζουν προσοχής από πλευράς αρμοδίων: διάκριση ξένων και Ελλήνων επενδυτών, αυτοτέλεια, περιπτώσεις Ελλήνων που θα εγγραφούν ως ξένοι επενδυτές καθώς και η μη δέσμευση των ξένων ότι θα χορηγήσουν βεβαιώσεις για τους Έλληνες πελάτες τους.

Με την επιστολή τους, οι δύο πρόεδροι ζητούν καταρχήν αναβολή της εφαρμογής του φόρου κεφαλαιακών κερδών έως τον Ιούνιο, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες προτείνεται η ύπαρξη αφορολόγητου έως ένα ποσό και η καθιέρωση ενιαίας φορολόγησης – της τάξεως του 15% - από το ποσό αυτό και πάνω.

Εντονότερη είναι ήδη η αντίδραση άλλων φορέων της κεφαλαιαγοράς (ΣΜΕΧΑ, ΕΝΕΙΣΕΤ) που ζητούν κατάργηση του εν λόγω νόμου, ενώ άλλοι φορείς όπως ο ΣΕΔΥΚΑ χαρακτηρίζουν καταρχάς άδικη την επιβολή του και προτείνουν έτερες μεθόδους εφαρμογής τους εάν η Κυβέρνηση επιμείνει στο μέτρο αυτό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v