Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ΜΕΤΚΑ στον FT20 - Εκτός το ΤΤ

Η εισαγωγή της ΜΕΤΚΑ στον δείκτη FTSE 20 και η διαγραφή του Τ.Τ. ξεχωρίζουν στις αλλαγές που ανακοινώθηκαν για τη σύνθεση των δεικτών FTSE ως συνέπεια της τακτικής εξαμηνιαίας αναθεώρησης.

Η ΜΕΤΚΑ στον FT20 - Εκτός το ΤΤ
Η εισαγωγή της Μέτκα στον δείκτη FTSE 20 και η διαγραφή του Τ.Τ. ξεχωρίζουν στις αλλαγές που ανακοινώθηκαν για τη σύνθεση των δεικτών FTSE ως συνέπεια της τακτικής εξαμηνιαίας αναθεώρησης.

H Μέτκα καταλαμβάνει τη 15η θέση ενώ ο Μυτιληναίος είναι ο μοναδικός όμιλος με δύο μετοχές στο FTSE 20.

Αναλυτικότερα, η συμβουλευτική Επιτροπή των Δεικτών FTSE/Χ.Α. κατά τη σημερινή της συνεδρίαση ενέκρινε τις ακόλουθες αλλαγές στη σύνθεση των δεικτών, ως αποτέλεσμα της τακτικής εξαμηνιαίας αναθεώρησης της σύνθεσής τους για το διάστημα Οκτώβριος 2011 - Μάρτιος 2012:

• FTSE/Χ.Α. 20
Μία προσθήκη (ΜΕΤΚΑ), μία διαγραφή (Τ.Τ.) και καμιά μεταβολή ποσοστού συμμετοχής μετοχής της υφιστάμενης σύνθεσης του δείκτη.

• FTSE/Χ.Α. 20 Net Total Return
Μία προσθήκη, μία διαγραφή και καμιά μεταβολή ποσοστού συμμετοχής μετοχής της υφιστάμενης σύνθεσης του δείκτη.

• FTSE/Χ.Α. 20 Capped Index
Μία (1) προσθήκη, μία (1) διαγραφή και καμιά μεταβολή ποσοστού συμμετοχής μετοχής της υφιστάμενης σύνθεσης του δείκτη. Οι αλλαγές στη σύνθεση του δείκτη θα πραγματοποιηθούν μετά το κλείσιμο την 3η Παρασκευή του Ιουνίου 2012.

• FTSE/Χ.Α. Mid Cap
Δεκατρείς (13) προσθήκες, δεκατρείς (13) διαγραφές και μία (1) μεταβολή ποσοστού συμμετοχής μετοχής της υφιστάμενης σύνθεσης του δείκτη.

• FTSE/Χ.Α. Liquid Mid
Πέντε (5) προσθήκες, πέντε (5) διαγραφές και μία (1) μεταβολή ποσοστού συμμετοχής μετοχής της υφιστάμενης σύνθεσης του δείκτη.

• FTSE/Χ.Α.-Χ.Α.Κ. Τραπεζικός Δείκτης
Καμία προσθήκη, διαγραφή ή μεταβολή ποσοστού συμμετοχής μετοχής της υφιστάμενης σύνθεσης του δείκτη.

• FTSE/Χ.Α. Small Cap
Παύση υπολογισμού του δείκτη.

• FTSE/Χ.Α. Δείκτης Αγοράς
Τρεις (3) προσθήκες, δεκαεννέα (19) διαγραφές και τρεις (3) μεταβολές ποσοστού συμμετοχής μετοχών της υφιστάμενης σύνθεσης του δείκτη.

• FTSE/Χ.Α. Κλαδικοί Δείκτες
Όλες οι αλλαγές στη σύνθεση του δείκτη FTSE/Χ.Α. Δείκτης Αγοράς θα επηρεάσουν τη σύνθεση του αντίστοιχου κλαδικού δείκτη. Τονίζεται ότι ο υπολογισμός των δεικτών FTSE/X.A. Χημικά και FTSE/X.A. Μέσα Ενημέρωσης θα σταματήσει προσωρινά συνεπεία της μη ύπαρξης μετοχών που να πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής σε αυτούς.

Όλες οι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν πριν από την έναρξη των συναλλαγών της συνεδρίασης της Δευτέρας 28 Μαΐου 2012.

Οι αλλαγές στους δείκτες δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v