EFG: Δεν απομακρύνεται η αβεβαιότητα

Ακόμη και μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, δεν απομακρύνεται η αβεβαιότητα για την επιτυχία των δημοσιονομικών και δομικών μεταρρυθμίσεων της χώρας, σημειώνει η Eurobank Equities

Ακόμη και μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, δεν απομακρύνεται η αβεβαιότητα για την επιτυχία των δημοσιονομικών και δομικών μεταρρυθμίσεων της χώρας, σημειώνει η Eurobank Equities σε έκθεσή της μετά το εκλογικό αποτέλεσμα.

Όπως αναφέρει, οι μεγάλες βραχυπρόθεσμες προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η Ελλάδα είναι:

- Η έκβαση μιας επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου, με πιθανή μια συμφωνία για ηπιότερη μορφή λιτότητας.

- Τα νέα μέτρα που θα πρέπει να περάσουν από τη Βουλή στους επόμενους μήνες. Αυτά ενδέχεται να είναι όντως μικρότερα από τα μέτρα ύψους 11,5 δισ. που προβλέπει το τρέχον μνημόνιο. Ωστόσο αναμένεται να δοκιμάσουν τη συνοχή της νέας κυβέρνησης.  

- Η δέσμευση της κυβέρνησης να προχωρήσει τις δομικές μεταρρυθμίσεις, ιδίως αυτές που σχετίζονται με την αγορά εργασίας και τις ιδιωτικοποιήσεις.  

- Η βελτίωση των δημόσιων οικονομικών και η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος το α' τρίμηνο του 2013.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί στις κορυφαίες της επιλογές τον ΟΠΑΠ (τιμή-στόχος στα 10,4 ευρώ), τον ΟΤΕ (με στόχο τα 7 ευρώ), τη Jumbo (τιμή-στόχος στα 5,9 ευρώ), την S&B (στόχος στα 6,6 ευρώ) και την ΕΥΔΑΠ (στόχος τα 5,8 ευρώ) ενώ προσθέτει και τον τίτλο της Folli Follie, δίνοντας τιμή-στόχο στα 9,7 ευρώ. 




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v