Σχόλιο Αγοράς Εύρεση Συμβόλου Real Time ΧΑ Real Time ΧΠΑ Στατιστικά Όλο το Ταμπλό Πακέτα Πράξεις Κεφαλαιοποιήσεις Ανακοινώσεις
Σχόλιο Αγοράς Real Time ΧΠΑ Futures Δεικτών Options Δεικτών Futures Μετοχών Options Μετοχών
NewswireΟικονομίαΑγοράΚόσμοςΕπίκαιραΕπιχειρήσεις
Σε 1' Λεπτό ΗΠΑΕυρώπηΑσίαΧρήμαΕμπορεύματαΙσοτιμίες
ΠρόσωπαΝέα/ΧρήμαΟδηγός ΑγοράςΕισαγωγές ΧΑΑμοιβαίαΑναλύσεις
My Stocks Alerts Χαρτοφυλάκια Γραφήματα Ιδέες Ημέρας Λογ. Καταστάσεις RSS
Dr. MoneyΑπόψειςΣυνεντεύξεις Manager 2day ΝΕΟ ΦάκελοιΘέματαΕπισκόπηση ΤύπουΕγερτήριο Ατζέντα
ΧαμαιλέωνΕκηβόλοςNew DealΣτρατηγικός Αναλυτής
Τελ. ενημ.: 24/10/2016 - 05:37
Δημοσιεύθηκε: 04 Ιουλίου 2012 - 14:55

Πλήρης ανατροπή και ράλι για τα ομόλογα του ΟΤΕ

#
Aπό εκεί που ήταν ο μεγαλύτερος χαμένος στην αγορά ομολόγων της Ευρώπης, ο ΟΤΕ έχει σήμερα την καλύτερη εμφάνιση, καθώς το σχέδιο μείωσης χρέους "μπαίνει στο αυλάκι" και οι φόβοι ότι η Ελλάδα θα φύγει από το ευρώ μειώνονται.
Πλήρης ανατροπή και ράλι για τα ομόλογα του ΟΤΕ -Ενισχύθηκαν 13,15% τον Ιούνιο
Aπό εκεί που ήταν ο μεγαλύτερος χαμένος στην αγορά ομολόγων της Ευρώπης, ο ΟΤΕ έχει σήμερα την καλύτερη εμφάνιση, καθώς το σχέδιο μείωσης χρέους "μπαίνει στο αυλάκι" και οι φόβοι ότι η Ελλάδα θα εξέλθει από το ευρώ μειώνονται.

Τα ομόλογα 3,25 δισ. ευρώ του οργανισμού τηλεπικοινωνιών της Ελλάδας στον δείκτη Euro High Yield της Bank of America Merrill Lynch ενισχύθηκαν 13,15% τον Ιούνιο, σε σύγκριση με μέση απόδοση 1,98% του συνολικού δείκτη. Πρόκειται για πλήρη ανατροπή σε σχέση με τον Μάιο, όταν οι τίτλοι της ελληνικής επιχείρησης διολίσθησαν 18,7%, ενώ τα ομόλογα της Tokyo Electric Power και της ιταλικής Edison πρωταγωνίστησαν στα κέρδη με άνοδο 3,51%.

«Η επιχείρηση έχει πολύ καλή εμφάνιση και, εφόσον η Ελλάδα παραμένει στο ευρώ, θα μπορέσει να διαχειριστεί την κατάσταση και να αποπληρώσει το χρέος μέσω πωλήσεων ενεργητικών και ελεύθερες ταμειακές ροές,” πιστεύει ο Stuart Stanley, fund manager της Invesco Asset Management στο Λονδίνο, που επιβλέπει 3 δισ. δολ. σε υψηλής απόδοσης ομόλογα. «Αν η Ελλάδα εξέλθει, θα χαθούν όλα τα στοιχήματα.»

Σύμφωνα με τον δείκτη to Bloomberg Bond Trader, τα ομόλογα του ΟΤΕ με την μεγαλύτερη διαπραγμάτευση, τα senior notes 1,24 δισ. ευρώ με 5% του Αυγούστου 2013, έχουν αυξηθεί 28% από την 1η Ιουνίου στα 83,1 σεντς στο ευρώ.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη άνοδο σε όλους τους μήνες από τότε που εκδόθηκαν τα ομόλογα πριν εννέα χρόνια, γεγονός που πίεσε το yield στο 24,8% από το ρεκόρ του 60,4% στις 17 Μαΐου.

Χρηματιστηριακές Ανακοινώσεις

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
euro2day.gr

© 2001 – 2016 MEDIA2DAY