ΟΠΑΠ: Κέρδη 107 εκατ. βλέπει η Euroxx για το Q2

Η Euroxx Sec εκτιμά πως τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ για το β' τρίμηνο του 2012 θα δείξουν κάποια ανθεκτικότητα σε λειτουργικό επίπεδο και σε επίπεδο κερδών.

ΟΠΑΠ: Κέρδη 107 εκατ. βλέπει η Euroxx για το Q2
Παρά το δυσμενές οικονομικό κλίμα, που πιθανότατα θα οδηγήσει σε πτώση των εσόδων κατά 6% σε ετήσια βάση στα 1,006 δισ. ευρώ, η Euroxx Sec εκτιμά πως τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ για το β' τρίμηνο του 2012 θα δείξουν κάποια ανθεκτικότητα σε λειτουργικό επίπεδο και σε επίπεδο κερδών, δεχόμενα την θετική επίδραση από το χαμηλότερο payout του Στοιχήματος, τις συνεχιζόμενες προσπάθειες περικοπής κόστους και της χαμηλότερης φορολογίας.

Σύμφωνα με την χρηματιστηριακή, τα αριθμητικά παιχνίδια του ΟΠΑΠ αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 5% σε ετήσια βάση στα 603 εκατ. ευρώ, με τα έσοδα από το ΚΙΝΟ να αναμένονται 4,8% χαμηλότερα στα 519 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω του γενικότερου περιορισμού δαπανών. Παρόμοιες τάσεις αναμένονται και για τα υπόλοιπα αριθμητικά παιχνίδια, με το Τζόκερ και το Λόττο να υποχωρούν κατά 7,5% και 5% αντίστοιχα.

Σε ότι αφορά τα παιχνίδια αθλητικού στοιχηματισμού, αναμένεται αύξηση των εσόδων του Στοιχήματος κατά 2,5% στα 372 εκατ. ευρώ –χάρη στα παιχνίδια του Euro 2012), κάτι που θα αντισταθμίσει εν μέρει την ισχνή συνεισφορά των νέων παιχνιδιών.

Η Euroxx εκτιμά ότι το EBITDA θα υποχωρήσει κατά 2,3% στα 150 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ αναμένεται να διατηρηθούν περίπου στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα και να διαμορφωθούν στα 107 εκατ. ευρώ (-0,1%).

Υπενθυμίζεται ότι τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ ανακοινώνονται στις 23 Αυγούστου, μετά τη λήξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v