Alpha Finance: Κρίσιμος ο επόμενος μήνας για OΠΑΠ

Παρόλο που η μετοχή του ΟΠΑΠ διαπραγματεύεται ακόμα σε ιστορικά χαμηλά σε όρους πολλαπλασιαστών, πιστεύουμε ότι οι κίνδυνοι που περιβάλλουν τη μετοχή είναι πολύ μεγάλοι για να αγνοηθούν, επισημαίνει η Alpha Finance.

Alpha Finance: Κρίσιμος ο επόμενος μήνας για OΠΑΠ
Η κυβέρνηση διόρισε νέο διευθύνοντα σύμβουλο στον ΟΠΑΠ τον Αύγουστο, αλλά τίποτα δεν άλλαξε πραγματικά στην εταιρεία και το επίκεντρο παραμένει στις αποφάσεις που θα παρθούν στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Παρόλο που η μετοχή του ΟΠΑΠ διαπραγματεύεται ακόμα σε ιστορικά χαμηλά σε όρους πολλαπλασιαστών, πιστεύουμε ότι οι κίνδυνοι που περιβάλλουν τη μετοχή είναι πάρα πολύ μεγάλοι για να αγνοηθούν, επισημαίνει ηAlpha Finance.

Η 20η Σεπτεμβρίου είναι η κρίσιμη ημερομηνία για τον ΟΠΑΠ. Σε έναν μήνα, ο γενικός εισαγγελέας του Δικαστηρίου της Ε.Ε. θα δημοσιεύσει τη γνώμη του σχετικά με τις προσφυγές των εταιρειών Stanleybet, William Hill και Sportingbet κατά του Ελληνικού Δημοσίου. Η άποψη που θα εκφράσει ο εισαγγελέας θα είναι ζωτικής σημασίας για τη συνέχιση του μονοπωλίου των τυχερών παιχνιδιών στην εγχώρια αγορά ενώ πιστεύουμε ότι είναι πολύ πιθανό η απόφαση που θα ανακοινωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μην αποκλίνει από την πρόταση του εισαγγελέα.

Εν τω μεταξύ, η Ελληνική Δημοκρατία έχει ήδη δεσμευτεί για στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι θα εφαρμόσει μια ενιαία φορολογική βάση στα παιχνίδια, στοιχείο που συνεπάγεται με αρνητική επίδραση 1,2 ευρώ ανά μετοχή στην τιμή στόχο του ΟΠΑΠ, την οποία τοποθετείται τώρα από την Alpha Finance στα 10,2 ευρώ ανά μετοχή με σύσταση outperform.

Επιπλέον, οι ελληνικές αρχές μετά την πίεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χορήγησαν το δικαίωμα στις νέο-αδειοδοτούμενες διαδικτυακές εταιρείες τυχερών παιχνιδιών να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο κοινό, γεγονός το οποίο αυξάνει τις ανησυχίες αναφορικά με τη δημιουργία αιθουσών μίνι καζίνο, εξέλιξη άμεσα ανταγωνιστική για τον ΟΠΑΠ και η οποία μειώνει κατά 1,5 ευρώ ανά μετοχή την τιμή στόχο.

Ο ΟΠΑΠ έχει χρέος 290 εκατ. ευρώ από το 2011 για τα VLTs και τις μονοπωλιακές άδειες επέκτασης, αλλά εξακολουθεί να περιμένει την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η Alpha Finance εκτιμά ότι ο ΟΠΑΠ θα χρειαστεί άλλα 200 εκατ. ευρώ φέτος για να συμμετέχει στο διαγωνισμό με των Εθνικών Λαχείων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v