Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

G.S:Μειώνει το ασφάλιστρο κινδύνου Ελλάδας

Έμμεση αναβάθμιση για την ελληνική οικονομία από την Goldman Sachs, η οποία προχωρά σε θέσπιση μικρότερου country risk σε έκθεσή της για τον ΟΠΑΠ. Η αιτιολόγηση. Τι εκτιμά για τον Οργανισμό.

G.S:Μειώνει το ασφάλιστρο κινδύνου Ελλάδας
Έμμεση αναβάθμιση για την ελληνική οικονομία από την Goldman Sachs, η οποία προχωρά σε θέσπιση μικρότερου country risk σε έκθεσή της για τον ΟΠΑΠ

O oίκος, σε έκθεσή του για τον ΟΠΑΠ προχώρησε σε μικρή άνοδο της τιμής στόχου από τα 4,4 στα 4,6 ευρώ, διατηρώντας ουδέτερη τη σύσταση για τη μετοχή. 

Ωστόσο, το σημαντικό στην έκθεση του αμερικανικού οίκου είναι η αιτιολόγησή της: Η αναβάθμιση της τιμής στόχου αντανακλά το μικρότερο ασφάλιστρο κινδύνου της χώρας (lower country specific risk premium).

Πρόκειται ουσιαστικά για τον πρώτο οίκο που προχωρά σε μείωση του risk premium της χώρας, σε μια κίνηση με ιδιαίτερη σημειολογική σημασία.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα το euro2day αποκάλυψε την "επιστροφή" της Goldman Sachs στην Αθήνα, με τοποθετήσεις στο χρηματιστήριο, lobbying στις Βρυξέλλες και λεπτές νομικές συμβουλές σε ζητήματα διαχείρισης του χρέους.  

Στις 10 Οκτωβρίου έκθεση του οίκου εξέπληξε τους πάντες καθώς κόντρα στο κυρίαρχο ρεύμα των αναλύσεων από την πλευρά των αγορών διαπίστωνε ότι στην Ελλάδα η λιτότητα ξεπέρασε το όριο ταχύτητας και κάθε επιπλέον δόση θα αποδειχθεί αντιπαραγωγική.

Αναφορικά με τον τίτλο του ΟΠΑΠ, όπως αναφέρει η Goldman Sachs, οι βασικοί κίνδυνοι περιλαμβάνουν: τη δυσμενή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αναφορικά με τη νομιμότητα της μονοπωλιακής θέσης του ΟΠΑΠ στην ελληνική επικράτεια, τους μακροοικονομικούς κινδύνους αλλά και το ποσοστό διείσδυσης του online gaming.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v