ΧΑ: Άνοδο 20% βλέπει η Ελληνική Ένωση CFA

Άνοδο πλέον του 20% στο χρηματιστήριο και περαιτέρω υποχώρηση των ομολογιακών αποδόσεων προβλέπουν για την Ελλάδα τα μέλη της Ελληνικής Ένωσης CFA.

ΧΑ: Άνοδο 20% βλέπει η Ελληνική Ένωση CFA
Άνοδο πλέον του 20% στο χρηματιστήριο και περαιτέρω υποχώρηση των ομολογιακών αποδόσεων προβλέπουν για την Ελλάδα τα μέλη της Ελληνικής Ένωσης CFA, ενώ θετικές είναι οι εκτιμήσεις και για τις μετοχικές αγορές ΗΠΑ, Ευρώπης και αναδυόμενων αγορών. 

Την Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013, διοργανώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία για 5η συνεχή χρονιά, το ετήσιο δείπνο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ CFA, στο ξενοδοχείο King George Palace.

Το θέμα που απασχόλησε φέτος τους καλεσμένους ήταν «Προβλέψεις για την Παγκόσμια Οικονομία και τις Αγορές το 2013 – Υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ της κρίσης δημόσιου χρέους;».

H εκδήλωση ξεκίνησε με ανασκόπηση των προβλέψεων που είχαν γίνει στο αντίστοιχο περσινό δείπνο και βράβευση του συμμετέχοντα με τις περισσότερες σωστές προβλέψεις για την πορεία των αγορών το 2012.

Ακολούθησε η καθιερωμένη πλέον ζωντανή δημοσκόπηση των παρευρισκομένων για τις προοπτικές των αγορών για το 2013: μετοχών, ομολόγων, επιτοκίων, συναλλάγματος και εμπορευμάτων. Η δημοσκόπηση ανέδειξε θετικές προβλέψεις για τις μετοχικές αγορές Αμερικής, Ευρώπης και Αναδυόμενων χωρών.

Ομιλητές της βραδιάς ήταν οι:

Olivier Rudigoz, Senior Portfolio Manager, BNP PARIBAS Asset Management
Pietro Grassano, Executive Director, JPMORGAN Asset Management
Tassos Vassiliou, CFA, Global Markets Economist, NBG
Panagiotis Kladis, CFA, Banks Equity Analyst, NBG Securities

Αναφέρθηκαν στις προοπτικές των Αγορών Μετοχών και Ομολόγων για το 2013, τις προτιμήσεις τους ανά Κλάδο και Γεωγραφική περιοχή και επιχειρηματολόγησαν για τις προκλήσεις και προοπτικές των Ελληνικών Τραπεζων. Αναλύθηκαν οι κεφαλαιακές ανάγκες του Τραπεζικού Συστήματος, οι όροι ανακεφαλαιοποίησης, οι απαιτήσεις Αυξήσεων Μετοχικού Κεφαλαίου και οι προοπτικές για τους υπάρχοντες και μελλοντικούς μετόχους των τραπεζών.

Ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ CFA κ. Γιάννης Ρίτσιος, CFA τόνισε: «Για 5η συνεχή χρονιά το ετήσιο δείπνο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ CFA στέφθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη με τη συμμετοχή διακεκριμένων επαγγελματιών του χρηματοοικονομικού χώρου και μελών της Ελληνικής Ένωσης CFA, που συναντήθηκαν με στόχο να συζητήσουν τις προοπτικές και εκτιμήσεις τους για τη παγκόσμια οικονομία και τις παγκόσμιες αγορές το 2013. Οι εκτιμήσεις τους αποκαλύπτουν αισιοδοξία για την πορεία των αγορών το 2013, ιδιαίτερα για την Ελληνική.»

Το ραντεβού ανανεώθηκε για τον Ιανουάριο του 2014.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v