Στις 15 Μαρτίου οι αλλαγές στον FTSE World Index

Τον Μάρτιο πρόκειται να πραγματοποιηθεί το rebalancing του FTSE World Index, αναφέρει η Citi. Στις 7 Μαρτίου η τελική λίστα με τις προσθήκες/διαγραφές, που θα τεθούν σε ισχύ στις 15 Μαρτίου.

Στις 15 Μαρτίου οι αλλαγές στον FTSE World Index
Τον Μάρτιο πρόκειται να πραγματοποιηθεί το rebalancing του FTSE World Index, αναφέρει η Citi. Όπως επισημαίνει, ο FTSE θα εγκαταλείψει το τρέχον σύστημα επιλογής του free float και θα αρχίσει να χρησιμοποιεί το ακριβές free float της κάθε εταιρείας, στρογγυλοποιημένο προς το 1%. Έτσι, πολλές από τις εταιρείες του δείκτη θα δουν το free float τους να μειώνεται.

Σύμφωνα με την Citi,πρόκειται για το μεγαλύτερο παγκόσμιο rebalancing από τότε που ο FTSE άρχισε να ακολουθεί την μεθοδολογία Free Float το 2001 (και ο MSCI το 2004).

Σημειώνει ότι η συνολική παθητική διαχείριση παγκοσμίως αναμένεται να φθάσει περίπου στα 27 δισ. δολάρια (με το 77% στις Αναπτυγμένες αγορές και το υπόλοιπο στις Αναδυόμενες αγορές), ενώ η Ευρώπη αναμένεται να εμφανίσει μια από τις μεγαλύτερες αρνητικές ροές (-3,2 δισ. δολάρια) λόγω του μεγάλου αριθμού της μείωσης του free float στη Γαλλία.

Όπως επισημαίνει ο οίκος, λόγω της τεχνικής φύσης των αλλαγών, αυτό το rebalance μπορεί να προσφέρει βελτιωμένο προφίλ ρίσκου με μικρότερο ρίσκο στο momentum.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v