Hedge Funds:Αυξάνονται οι ταύροι στα εμπορεύματα

Οι επενδυτές αυξάνουν τα «στοιχήματά» τους για υψηλότερες τιμές στα εμπορεύματα με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 4 ετών, εν μέσω επιτάχυνσης του ρυθμού ανάπτυξης των ΗΠΑ και άμβλυνσης της κρίσης χρέους της Ευρώπης.

Hedge Funds:Αυξάνονται οι ταύροι στα εμπορεύματα
Οι επενδυτές αυξάνουν τα «στοιχήματά» τους για υψηλότερες τιμές στα εμπορεύματα με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων τεσσάρων ετών, εν μέσω ενδείξεων επιτάχυνσης του ρυθμού ανάπτυξης των ΗΠΑ και άμβλυνσης της κρίσης χρέους της Ευρώπης.

Τα hedge funds και άλλοι μεγάλοι κερδοσκόποι αύξησαν τις θέσεις net-long σε 18 αμερικανικά futures και options κατά 10% στα 679.191 συμβόλαια την εβδομάδα που έληξε στις 26 Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Τα «στοιχήματα» αυξήθηκαν κατά 67% μέσα σε τρεις εβδομάδες, εμφανίζοντας την μεγαλύτερη αύξηση από τον Μάιο του 2009. Τα «στοιχήματα» για υψηλότερες τιμές πετρελαίου βρίσκονται σε υψηλό έτους, ενώ για τα βοοειδή βρίσκονται σε υψηλό έξι εβδομάδων.

Στον χρυσό, τα στοιχήματα που ποντάρουν σε άνοδο μειώθηκαν κατά 14% στα 60.126 futures και options την εβδομάδα έως τις 26 Μαρτίου. Τα «στοιχήματα» έχουν μειωθεί κατά 41% φέτος. Στον άργυρο, μειώθηκαν κατά 77% την περασμένη εβδομάδα στα 632 συμβόλαια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2007.

Αντιθέτως, τα holdings στο αργό πετρέλαιο αυξήθηκαν κατά 16% στα 199.129 συμβόλαια, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 18 Δεκεμβρίου. Οι net-long θέσεις στο φυσικό αέριο εκτινάχθηκαν κατά 41% στα 65.040 συμβόλαια, στο υψηλότερο επίπεδο από το 2006.

Ο δείκτης των κερδοσκοπικών θέσεων σε 11 αγροτικά προϊόντα –από τα σιτηρά μέχρι τον καφέ, μέχρι τα βοοειδή- αυξήθηκε κατά 15% στα 306.279 συμβόλαια, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 12 Φεβρουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v