Τιτάν: Ισχνά τα αποτελέσματα, λένε Citi-DB

Παρά την θετική έκπληξη από τις πωλήσεις, τα αποτελέσματα της Τιτάν ήταν ισχνά το α’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, σχολιάζουν Citi (sell) και Deutsche Bank (hold).

Τιτάν: Ισχνά τα αποτελέσματα, λένε Citi-DB
Παρά την θετική έκπληξη από τις πωλήσεις, τα αποτελέσματα της Τιτάν ήταν ισχνά το α’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης.

Σύμφωνα με την Citi, τα αποτελέσματα ήταν σε γενικές γραμμές αναμενόμενα, ενώ οι προοπτικές παραμένουν δύσκολες. Όπως επισημαίνει, οι αδύναμες τάσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην Ελλάδα (τουλάχιστον για το α’ εξάμηνο) και την ΝΑ Ευρώπη. Στην Αίγυπτο η σημαντική αύξηση του κόστους παραγωγής, η αποδυνάμωση του τοπικού νομίσματος σε συνδυασμό με την αστάθεια στην προμήθεια αερίου είναι πιθανό να επηρεάσει αρνητικά τις επιδόσεις της επιχείρησης. Αντιθέτως, οι θετικές τάσεις στις ΗΠΑ και την Τουρκία αναμένεται να συνεχιστούν.

Ο διεθνής οίκος διατηρεί αμετάβλητη την τιμή-στόχο των 12 ευρώ ανά μετοχή και την σύσταση Sell, ενώ όπως σχολιάζει, «πασχίζει» να δει αξία βραχυπρόθεσμα, δεδομένης της έκθεσης της Τιτάν στις αδύναμες αγορές της Ελλάδας και της ΝΑ Ευρώπης. Μεσοπρόθεσμα, η μετοχή θα μπορούσε να δει βελτίωση της κερδοφορίας λόγω της ανάκαμψης στις ΗΠΑ και την Αίγυπτο.

Από την πλευρά της, η Deutsche Bank αναφέρει πως τα αποτελέσματα της Τιτάν για το α’ τρίμηνο ήταν πιο αδύναμα από το αναμενόμενο, παρά την αύξηση των πωλήσεων, με τα EBITDA να υποχωρούν σε ετήσια βάση κατά 29%, δηλαδή 13% χαμηλότερα των εκτιμήσεων του οίκου.

Η Deutsche Bank μειώνει την πρόβλεψή της για το EBITDA κατά περίπου 1% για το 2013-2015, λόγω της πιο συντηρητικής στάσης που παίρνει έναντι της Αιγύπτου και της Ελλάδας.

Όπως επισημαίνει, η Τιτάν παραμένει η πιο ακριβή τσιμεντοβιομηχανία της Ευρώπης, καθώς διαπραγματεύεται 7,7 φορές το εκτιμώμενο EBITDA του 2014, με το ήμισυ σχεδόν των κερδών της να προέρχονται από την εξαιρετικά ασταθή Αίγυπτο και το 21% από τις πωλήσεις στην Ελλάδα. Η έκθεση στις ΗΠΑ, όμως, δεν αρκεί για να δικαιολογήσει μια πιο θετική στάση.

Ο οίκος διατηρεί την τιμή-στόχο των 13,60 ευρώ και την σύσταση “hold”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v