Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έχει επαρκή κεφάλαια η Εθνική, λέει η Citi

Νeutral για τη μετοχή της Εθνικής, λόγω αβεβαιότητας, δηλώνει η Citi σε έκθεσή της όπου τονίζει ότι πολλά θα εξαρτηθούν από εξωγενείς παράγοντες.

Έχει επαρκή κεφάλαια η Εθνική, λέει η Citi

Νeutral για τη μετοχή της Εθνικής, λόγω αβεβαιότητας, δηλώνει η Citi σε έκθεσή της όπου αποφεύγει να δώσει τιμή-στόχο για τον τίτλο. 

Όπως αναφέρει ο οίκος, πολλά θα εξαρτηθούν από εξωγενείς παράγοντες, όπως το ελληνικό μακροοικονομικό και τραπεζικό περιβάλλον και η εξέλιξη της ποιότητας ενεργητικού.

Η Citi σημειώνει ότι η τράπεζα έχει επαρκή κεφάλαια με βάση το βασικό της σενάριο, αν και όπως σημειώνει, η διοίκηση της ΕΤΕ επιθυμεί να αυξήσει το δείκτη βασικών εποπτικών κεφαλαίων πάνω από την pro forma μέτρηση του 9,3%. Θα ήταν ευπρόσδεκτο, σημειώνει ο οίκος, ένα "μαξιλάρι" της τάξεως του 1-2%.

Το βασικό εργαλείο της Εθνικής για την ενίσχυση των εποπτικών της κεφαλαίων είναι οι πωλήσεις στοιχείων ενεργητικού, υπογραμμίζει η Citi, σημειώνοντας ότι πιθανές πωλήσεις στην ΝΑ Ευρώπη θα μπορούσαν να ενισχύσουν τα κεφάλαια της τράπεζας έως και κατά 110 μονάδες βάσης.

Όπως αναφέρει ο οίκος, η αποτίμηση της ΕΤΕ είναι "γενναιόδωρη" λόγω των προοπτικών ισχυρών κερδών για την τράπεζα, ακόμη και στην Ελλάδα σε κάποια στιγμή στο μέλλον. Το 2014 η Citi προβλέπει ότι η Εθνική μπορεί να μηδενίσει τις ζημιές της ενώ η απόδοση ιδίων κεφαλαίων της τράπεζας εκτιμάται ότι θα είναι διψήφια από το 2015 (προβλέπει RoE 12%) και μετά.

   

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v