Υποχωρούν οι αποδόσεις ιταλικών, ισπανικών ομολόγων

Οι αποδόσεις των ισπανικών και ιταλικών ομολόγων συνεχίζουν την πτωτική πορεία, μετά τα στοιχεία για τον δείκτη μεταποίησης.

Υποχωρούν οι αποδόσεις ιταλικών, ισπανικών ομολόγων

Πτωτικά κινούνται οι αποδόσεις των ισπανικών και ιταλικών ομολόγων τη Δευτέρα, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ενίσχυση του δείκτη μεταποίησης PMI στις δύο χώρες. 

Ο ιταλικός ΡΜΙ ενισχύθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2011, αγγίζοντας το 49,1 ενώ τον προηγούμενο μήνα περιορίστηκε στο 47,3.

Στην Ισπανία ο δείκτης πέρασε το φράγμα το 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση δραστηριοτήτων. Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκε στο 50, από 48,1 το Μάιο. Πρόκειται για την υψηλότερη ένδειξη του ισπανικού ΡΜΙ από τον Απρίλιο του 2011.

Η απόδοση του ισπανικού 10ετους τίτλου καταγράφει πτώση 9 μονάδων βάσης στο 4,63%, ενώ η απόδοση του ιταλικού 10ετους υποχωρεί κατά 5 μονάδες βάσης στο 4,49%.

Σημειώνεται ότι είναι η πέμπτη συνεχόμενη ημέρα κατά την οποία τα ισπανικά ομόλογα καταγράφουν κέρδη, ενώ οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων κινούνται καθοδικά τις τέσσερις τελευταίες ημέρες.

"Οι αποδόσεις στην Ισπανία και την Ιταλία υποχωρούν και πάλι" ανέφερε στο Bloomberg αναλυτής της Danske Bank.

"Υπάρχουν σημάδια ότι η κατάσταση βελτιώνεται. Πιστεύω ότι η ΕΚΤ θα στείλει μήνυμα ότι θα διατηρήσει τα επιτόκια χαμηλά για αρκετό καιρό" πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v