Ράλι σε ομόλογα ευρωζώνης μετά την ομιλία Ντράγκι

Χαμηλότερα υποχωρούν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, μετά την υπόσχεση Ντράγκι για διατήρηση επεκτατικής πολιτικής και το μήνυμα για ακόμα χαμηλότερα επιτόκια. Διαγράφουν τις απώλειες οι πορτογαλικοί τίτλοι.

Ράλι σε ομόλογα ευρωζώνης μετά την ομιλία Ντράγκι

Ράλι πραγματοποιούν οι τιμές των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης την Πέμπτη μετά το μήνυμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι μπορεί να μειώσει ακόμα περισσότερο τα επιτόκια. 

"Τα επιτόκια θα παραμείνουν στα τρέχοντα ή και σε χαμηλότερα επίπεδα για παρατεταμένη περίοδο", δήλωσε ο διοικητής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι. Συμπλήρωσε επίσης ότι η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ "θα παραμείνει διευκολυντική" για όσο μεγάλο διάστημα χρειάζεται.

Πτωτικά κινούνται οι αποδόσεις των ιταλικών και ισπανικών ομολόγων, ενώ αντιστρέφουν την αρχική άνοδο και οι αποδόσεις των πορτογαλικών ομολόγων. 

Η απόδοση του ιταλικού 10ετους σημειώνει πτώση 11 μονάδων βάσης στο 4,42%, όπως και του ισπανικού 10ετους στο 4,63%.

Την ίδια ώρα η απόδοση του πορτογαλικού 10ετους υποχωρεί στο 7,272, όταν την Τετάρτη είχε περάσει προσωρινά το 8%. 

Όπως ανέφεραν traders στο Reuters, η υπόσχεση της ΕΚΤ να διατηρήσει την επεκτατική νομισματική πολιτική μπορεί να αναθερμάνει το ενδιαφέρον για τις υψηλότερες αποδόσεις του ιταλικού και ισπανικού χρέους. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v