S&P: Από τα ρεκόρ στο... σορτάρισμα

Παραμένουν οι 1.700-1.720 και οι 15.600 μονάδες τα κρίσιμα επίπεδα για τον S&P και τον DJIA. Γιατί οι αναλυτές της UBS αρχίζουν να καλοβλέπου» τις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας. Τι αναμένουν για τα εμπορεύματα.

S&P: Από τα ρεκόρ στο... σορτάρισμα

Η ομάδα τεχνικής ανάλυσης της UBS επανέρχεται πιο επιθετικά για τους αμερικάνικους δείκτες και εξηγεί ότι όσο ο S&P 500 διατηρούσε τις 1.687 μονάδες η αγορά βρισκόταν σε διαδικασία χτισίματος των υψηλών της, ενώ δεν αποκλείει να δούμε υπέρβαση στις 1.720 μονάδες.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης-βαρόμετρο της αμερικανικής αγοράς υπερέβη εχθές, Πέμπτη, τις 1.700 μονάδες για πρώτη φορά στην Ιστορία του, κλείνοντας στις 1.707 μονάδες

"Η διάσπαση των 1.687 μονάδων θα δώσει την επιβεβαίωση ότι η σημαντική κορύφωση των τιμών πραγματοποιήθηκε και ο στόχος τιμών για τον Αύγουστο θα είναι οι 1.654 - 1.620 μονάδες. Η βραχυπρόθεσμη αδυναμία θα αποτελέσει την αρχή μεγαλύτερης διόρθωσης που θα μας οδηγήσει στο τέλος του Σεπτεμβρίου - αρχές του Οκτωβρίου στον στόχο των 1.570-1.550 μονάδων, προτού αρχίσει το year-end ράλι" εξηγούν οι τεχνικοί αναλυτές της UBS.

Η επιλεκτικότητα στην Ευρώπη αυξάνεται και ο IBEX στην Ισπανία και ο FTSEMIB στην Ιταλία επεκτείνουν τα κέρδη τους από τον Ιούνιο, ο γαλλικός CAC και ο ολλανδικός ΑEX τεστάρουν τα υψηλά του Μαΐου, ενώ ο ελβετικός δείκτης SMI έχει κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα.

Ειδικά για τις περιφερειακές ευρωπαϊκές αγορές, οι Michael Riesner και Marc Müller της UBS εξηγούν ότι, αν και είναι αρκετά νωρίς για να δώσουν επιθετικό σήμα αγοράς, παρά την πρόσφατη υπεραπόδοσή τους σε σχέση με τις αγορές του ευρωπαϊκού πυρήνα, εντούτοις εισέρχονται στο προσκήνιο.

"Εάν η Ευρώπη διατηρηθεί μακριά από τους κινδύνους την περίοδο του Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου, τότε μπορεί πράγματι να εισέλθει σε πολύ bullish φάση, με τους δείκτες των περιφερειακών αγορών και ειδικά της Ισπανίας να είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι σε σχέση με τη Γερμανία", επισημαίνουν.

Αναφορικά με τα εμπορεύματα, η ομάδα της τεχνικής ανάλυσης εξηγεί ότι είναι πολύ νωρίς για να είναι bullish. "Η πρόσφατη άνοδος στον χρυσό και στις μετοχές χρυσού ήταν σημαντική, αλλά κατά την άποψή μας εκπροσωπούν απλώς μια ανοδική κίνηση σε σχηματισμό που περιλαμβάνει ένα δυναμικό σενάριο διόρθωσης στο τέλος του γ΄ τριμήνου  - αρχές δ΄ τριμήνου, ενώ στο τέλος του έτους θα μπορούσαμε να δούμε ένα σημαντικό ράλι στα εμπορεύματα και στους συναφείς τομείς".

Το διάγραμμα του S&P 500

 

 

Ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v