ΧΑ: Ανοίγει ο δρόμος για το «χιλιάρικο»

Η προοδευτική αύξηση στον όγκο των συναλλαγών και το γεγονός ότι οι αγοραστές στις τελευταίες 7 ανοδικές συνεδριάσεις είχαν πάντα τον τελευταίο λόγο δείχνουν ότι το momentum στην αγορά είναι ισχυρό και φαίνεται πως δεν έχει ολοκληρωθεί ο ανοδικός κύκλος.

ΧΑ: Ανοίγει ο δρόμος για το «χιλιάρικο»

Βελτιώνεται περισσότερο το κλίμα στο Χ.Α., με τους αγοραστές να έχουν ξυπνήσει για τα καλά και τον Γενικό Δείκτη να κατακτά με σχετική ευκολία και αυξημένες συναλλαγές τη ζώνη αντίστασης των 935 - 940 μονάδων.

Η αγορά, από τα χαμηλά των 788 μονάδων στις 15 Ιουλίου, με πολύ χαμηλούς όγκους συναλλαγών, ξεκίνησε να κερδίζει αργά, αλλά σταθερά ένα-ένα τα κρίσιμα επίπεδα και πλέον η επάνοδος του Γενικού Δείκτη στη ζώνη των 950 μονάδων επιβεβαιώνει τη μειοψηφία των επενδυτών που πίστευαν ότι ο Αύγουστος θα ήταν ιδιαίτερα θερμός μήνας στο ελληνικό χρηματιστήριο και τοποθετήθηκαν νωρίς.

Ο ισχυρός καταλύτης που θα οδηγούσε τις τιμές των μετοχών ψηλότερα τελικά φαίνεται ότι δεν χρειάστηκε. Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης συμπλήρωσε περίπου 160 μονάδες ανόδου από τα χαμηλά της 15ης Ιουλίου, σημειώνοντας πλέον κέρδη 5% από την αρχή του έτους.

Η προοδευτική αύξηση στον όγκο των συναλλαγών και το γεγονός ότι οι αγοραστές στις τελευταίες 7 ανοδικές συνεδριάσεις είχαν πάντα τον τελευταίο λόγο δείχνουν ότι το momentum στην αγορά είναι ισχυρό για την ώρα και οι αγοραστές φαίνεται πως δεν έχουν ολοκληρώσει τον ανοδικό τους κύκλο.

Η εικόνα του Γενικού Δείκτη 

 

Η πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου έχει ισχυροποιήσει την ανοδική τροχιά σε μια σειρά δεικτοβαρών μετοχών. Οι σηματωροί της αγοράς (ΔΕΗ, ΟΤΕ, Folli Follie Group και δευτερευόντως ο ΟΠΑΠ) έχουν δώσει τη θέση τους στην Τράπεζα Πειραιώς, στην Τιτάν, στη MIG και στη ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ενώ η Jumbo, η ΜΕΤΚΑ και η ΕΤΕ ακολουθούν από κοντά σε αποδόσεις.

Οι αγοραστές, μετά την κατάληψη της ζώνης αντίστασης των 935-940 μονάδων, στρέφουν το βλέμμα τους στις 970 μονάδες, αν και η ισορροπία στις 900 μπορεί να αποδειχθεί αρκετά εύθραυστη βραχυπρόθεσμα. Αν, πάντως, οι αγοραστές συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό, τότε η προσέγγιση των 1.000 μονάδων φαίνεται να κερδίζει έδαφος.

Σε αντίθετη περίπτωση, το επίπεδο των 880 - 900 μονάδων θα πρέπει να απορροφήσει όλες τις πιέσεις των πωλητών.

Ο FTSE/ASE Large Cap, ο οποίος επίσης σημειώνει κέρδη άνω του 20% από το χαμηλό των 270 μονάδων στις 15 Ιουλίου, κινήθηκε κι αυτός με ευκολία πάνω από τη ζώνη των 300-304 μονάδων και ξεπέρασε τον εκθετικό κινητό μέσο όρο των 200 ημερών. Όσο είναι πάνω από τις 315 μονάδες, διατηρεί ως στόχο τις 350 μονάδες.

Η εικόνα του FTSE Large Cap

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v