8ο Roadshow: 27 εταιρίες λένε «παρών» στο Λονδίνο

Ποιες εταιρίες αναμένεται να βρεθούν στο 8ο Roadshow του Χ.Α. στο Λονδίνο, στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου. Παρούσα και η κυβέρνηση. Ενθαρρυντικές ενδείξεις από τον προγραμματισμό για τις one to one επαφές. H γεωγραφία των funds.

8ο Roadshow: 27 εταιρίες λένε «παρών» στο Λονδίνο

Mε τη συμμετοχή 27 επιχειρήσεων και πιθανότατη την εκπροσώπηση της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί το 8ο Roadshow που διοργανώνει το Χρηματιστήριο στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο.

«Είναι βέβαιο ότι κάποιοι fund managers που βρέθηκαν προ τριμήνου στο αντίστοιχο Roadshow της Νέας Υόρκης θα δώσουν το «παρών» και στο Λονδίνο, καθώς ζητούν συνεχή ενημέρωση για τις εξελίξεις όσον αφορά τις αποκρατικοποιήσεις, αλλά και το σχετικώς πρόσφατο θεσμικό πλαίσιο που διέπει την αγορά των hedge funds» δηλώνουν εκπρόσωποι εισηγμένων που βρέθηκαν τον Ιούνιο στη Νέα Υόρκη.

Το «παρών» θα δώσουν φέτος, σε υψηλόβαθμο επίπεδο εκπροσώπησης, οι εξής: Eθνική Τράπεζα, Αlpha Bank, Tράπεζα Πειραιώς , Eurobank, Attica Bank, Σωληνουργεία Κορίνθου, Ελλάκτωρ, Εurobank Properties, Folli Follie, Fourlis, Frigoglass, ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης, ΕΧΑΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Ιντραλότ, Κρι Κρι, Lamda Development, ΜΙG, Μέτκα, Motor Oil, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακη, Τιτάν.

Από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσει ο προγραμματισμός των one to one meetings των Ελλήνων επιχειρηματιών με ξένους fund managers και σύμφωνα με τις πρώτες επαφές αναμένεται να ξεπεραστούν τα περυσινά μεγέθη (άνω των 500 συναντήσεων με 150 fund managers που εκπροσωπούν περισσότερα από 100 διεθνή funds).

Φέτος, αναμένονται funds προερχόμενα μεταξύ άλλων από τις ΗΠΑ, τη Μ. Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελβετία, τη Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ και την Ολλανδία.

Λίγο πριν ή λίγο μετά το Roadshow θα υπάρξει η επίσημη ανακοίνωση του οίκου FTSE σχετικά με την παραμονή ή όχι του Ελληνικού Χρηματιστηρίου στην κατηγορία των ανεπτυγμένων αγορών. Τον Μάρτιο του 2012 σε μία περισσότερο άτυπη αξιολόγηση, ο ξένος οίκος διατήρησε το Χ.Α. στην κατηγορία των ανεπτυγμένων, σε watch list ωστόσο.

Το αγκάθι που ακούει στο όνομα φόρος υπεραξίας δεν έχει ξεπεραστεί, απλώς έλαβε νέα παράταση έως τις αρχές του 2014. Εκπρόσωποι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, του Χ.Α., του ΣΜΕΧΑ, της ΕΘΕ αλλά και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών έχουν κατ΄ επανάληψη ζητήσει από τον υπουργό Οικονομικών την πλήρη κατάργηση του εν λόγω φόρου, προτείνοντας έτερες λύσεις και τονίζοντας πως ενδεχόμενη εφαρμογή του θα αποτελέσει καταλυτικό λόγο φυγής ξένων κεφαλαίων από τη χώρα μας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v