Εθνική: Κέρδη 93 εκατ. στο Q2 βλέπει η Euroxx

Η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι η Εθνική θα εμφανίσει κέρδη 93 εκατ. ευρώ στο β' τρίμηνο, από κέρδη 26,8 εκατ. στο Q1 και έναντι ζημιών 1,89 δισ. στο αντίστοιχο εξάμηνο του 2012.

Εθνική: Κέρδη 93 εκατ. στο Q2 βλέπει η Euroxx

Σταθεροποίηση του δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων και διεύρυνση κερδών θα εμφανίσει η Εθνική Τράπεζα στο β' τρίμηνο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Euroxx, σε έκθεσή της όπου διατηρεί σύσταση equalweight και τιμή-στόχο στα 2,9 ευρώ για τη μετοχή. 

Η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι η Εθνική θα εμφανίσει κέρδη 93 εκατ. ευρώ στο β' τρίμηνο, από κέρδη 26,8 εκατ. στο Q1. Ως εκ τούτου, τα κέρδη εξαμήνου εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 120 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 1,89 δισ. στο αντίστοιχο εξάμηνο του 2012.  

Η Euroxx προβλέπει ότι η τράπεζα θα εμφανίσει ισχυρά έσοδα από συναλλαγές ύψους 90 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, σημειώνει ότι αναμένεται σταθεροποίηση των τάσεων στην ποιότητα ενεργητικού. Οι προβλέψεις για επισφάλειες αναμένεται να ανέλθουν στα 432 εκατ. ευρώ, σταθερές σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 20,6%, παραμένοντας ο χαμηλότερος μεταξύ των ελληνικών τραπεζών.

Η Εθνική αναμένεται να ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου στις 29 Αυγούστου, μετά το κλείσιμο της αγοράς.

   

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v