ΙΒG: «Buy» για Alpha, ETE, Πειραιώς

Αισιόδοξη η χρηματιστηριακή για τον τραπεζικό κλάδο. Δίνει τιμή-στόχο στα 0,7 ευρώ για την Alpha (περιθώριο ανόδου 40%), στα 4 ευρώ για την Εθνική (περιθώριο 31%) και στο 1,5 ευρώ για την Τ. Πειραιώς (περιθώριο 46%).

ΙΒG: «Buy» για Alpha, ETE, Πειραιώς

Με σύσταση buy ξεκινά εκ νέου κάλυψη των τριών μεγάλων ελληνικών τραπεζών η IBG, όπως αναφέρει σε έκθεσή της όπου σημειώνει ότι έρχονται καλύτερες μέρες για την κερδοφορία τους και βλέπει περιθώρια ανόδου των μετοχών άνω του 30%. 

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή δίνει τιμή-στόχο στα 0,7 ευρώ για την Alpha (περιθώριο ανόδου 40%), στα 4 ευρώ για την Εθνική (περιθώριο 31%) και στο 1,5 ευρώ για την Τ. Πειραιώς (περιθώριο 46%).

Η Επενδυτική Τράπεζα υπογραμμίζει ότι οι μετοχές των τραπεζών είναι ένας καλός τρόπος να ποντάρει κανείς στο σενάριο της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Η πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση, η συγκέντρωση στον κλάδο σε συνδυασμό με την επικείμενη οικονομική ανάκαμψη, δείχνουν ότι έρχονται καλύτερες μέρες για την κερδοφορία των τραπεζών.

Ειδικότερα, εκτιμά ότι υπάρχουν οι δυνατότητες να παραχθούν κέρδη τουλάχιστον 10 δισ. σε σχέση με τα πιεσμένα επίπεδα του 2012-2013, όταν βελτιωθούν οι συνθήκες.

Η μετοχή της Πειραιώς είναι η κορυφαία της επιλογή δεδομένης της χαμηλότερης αποτίμησης σε σχέση με τον κλάδο και της ικανότητάς της να εμφανίσει μεγαλύτερη αύξηση κερδών, αξιοποιώντας την ηγετική της θέση στην αγορά μετά και τις τελευταίες εξαγορές.

Όσον αφορά στα warrants, τονίζει ότι στην παρούσα φάση τα warrants της Πειραιώς εμφανίζονται ακριβά, προτείνοντας sell, ενώ αντιθέτως, προτείνει αγορές στα warrants της Εθνικής.

   

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v