Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Ετοιμαστείτε για διόρθωση τον Οκτώβριο

Ποια είναι τα πιθανά επίπεδα κορυφής για τον αμερικανικό δείκτη S&P 500 πριν διορθώσει τον Οκτώβριο. Πώς βλέπουν οι αναλυτές για το βραχυπρόθεσμο διάστημα τον χρυσό. Η εκτίμηση για τις ευρωπαϊκές μετοχές και τις αγορές του Νότου.

UBS: Ετοιμαστείτε για διόρθωση τον Οκτώβριο

Η ομάδα τεχνικής ανάλυσης της UBS βλέπει ότι το ράλι στους αμερικάνικους δείκτες από τα χαμηλά του Αυγούστου και τις 1.627 μονάδες του δείκτη S&P 500 εμφανίζει μεγαλύτερη δύναμη από το αναμενόμενο.

"Από κυκλική σκοπιά, η διάσπαση του υψηλού των 1.709 μονάδων του Αυγούστου ανοίγει ένα νέο ανοδικό παράθυρο στα τέλη του Δεκεμβρίου, το οποίο θα δώσει νέα σημαντική κορυφή για τον δείκτη S&P 500", υποστηρίζουν οι Michael Riesner και Marc Müller τεχνικοί αναλυτές της UBS.

"Όμως, η άποψή μας παραμένει ίδια: ακόμα και αν δούμε νέα υψηλά στις επόμενες συνεδριάσεις στον S&P 500, ακόμα και οριακά μεγαλύτερο υψηλό από τις 1.709 μονάδες, εξακολουθούμε να βλέπουμε μεγάλο κίνδυνο διόρθωσης τον Οκτώβριο.

Αυτό που αλλάζει ωστόσο στην άποψή μας είναι το μέγεθος της διόρθωσης τον Οκτώβριο, όπου πλέον θα είναι πιο ρηχή από ό,τι προβλέπαμε, έως τη ζώνη των 1.600-1.627 μονάδων. Βραχυπρόθεσμα, βλέπουμε τον S&P 500 να αγγίζει κορυφή στις 1.727 μονάδες, αν και από πλευράς τακτικής (tactical) οι επενδυτές καλό είναι να μην κυνηγήσουν την αγορά στα τρέχοντα επίπεδα και να περιμένουν το πλήγμα τον Οκτώβριο για αγορές ή αύξηση θέσεων".

"Οι προτιμώμενοι κλάδοι και μετοχές είναι οι κυκλικοί που εξακολουθούν άλλωστε να οδηγούν το πρόσφατο ράλι στις τιμές. Οι κυκλικοί κλάδοι των μετοχών έσπασαν την τάση της υποαπόδοσής τους από το 2012 έναντι των αμυντικών, στοιχείο που αλλάζει δομικά το παιχνίδι των τοποθετήσεων", καταλήγουν οι τεχνικοί αναλυτές της UBS.

Για τις ευρωπαϊκές μετοχές, οι αναλυτές της UBS τονίζουν ότι από τον Αύγουστο είχαν επισημάνει τη σχετική αντιστροφή της τάσης υπέρ των ευρωπαϊκών μετοχών έναντι των αμερικανικών. Η παραπάνω διαπίστωση, μαζί με το σπάσιμο της τάσης για υποαπόδοση από το 2010 του ισπανικού δείκτη IBEX 2010 σε σχέση με τον πυρήνα της Ευρώπης δείχνει ότι θα μπορούσε να υπάρξει ακόμα μία θετική έκπληξη στην Ευρώπη, ειδικά στο τέλος του έτους.

Τακτικά, ωστόσο, οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες κινούνται στο "κύμα 5", γεγονός που υποδηλώνει ότι παρά τα νέα υψηλά επίπεδα σε όλους τους δείκτες της Ευρώπης είμαστε στον δρόμο σχηματισμού μιας σημαντικής τακτικής κορυφής, την οποία θα ακολουθήσει σημαντική διόρθωση τον Οκτώβριο, πριν από την έναρξη του επόμενου ράλι στο τέλος του έτους.

Για τον δείκτη Euro Stoxx 50, στη διάρκεια του Οκτωβρίου αναμένεται οπισθοδρόμηση προς τις 2.720 μονάδες, με απαρχή τη διάσπαση των 2.855 μονάδων, ενώ για τον IBEX οι αναλυτές της UBS σημειώνουν την ισχυρή αντίσταση λίγο πάνω από τις 9.000 μονάδες.

Για τον χρυσό, εξηγούν ότι ανεξάρτητα από το τι βλέπουν μεσοπρόθεσμα, σε βραχυπρόθεσμη βάση το πολύτιμο μέταλλο και η πλατίνα έχουν φθάσει τις τιμές στόχους που έχουν προβλεφθεί στην πτωτική τους κίνηση και με δεδομένη την εικόνα των υπερπωλημένων επιπέδων περιμένουν να αρχίσει μια βραχυπρόθεσμη αναπήδηση στις τιμές.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ S&P 500, ΧΡΥΣΟΥ, EURO STOXX 50 και IBEX

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v