Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Axia Vent.: Σύσταση «αγοράς» για Alpha & Πειραιώς

Σύμφωνα με την Axia Ventures, η επένδυση στις ελληνικές τράπεζες εξακολουθεί να ενέχει μακροοικονομικά και επενδυτικά ρίσκα υψηλότερα του μέσου όρου, ωστόσο τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία αναμένεται να βοηθήσουν ώστε οι μετοχές τους να εμφανίσουν καλύτερες επιδόσεις.

Axia Vent.: Σύσταση «αγοράς» για Alpha & Πειραιώς
Με σύσταση "buy" για την Alpha Bank (τιμή-στόχος 0,65 ευρώ) και την Τράπεζα Πειραιώς (τιμή-στόχος 1,55 ευρώ) και "hold" για την Εθνική Τράπεζα (τιμή-στόχος 3,70 ευρώ) ξεκινά κάλυψη η Axia Ventures Group Research με έκθεσή της στις 7 Οκτωβρίου. Όπως επισημαίνει, η σύσταση «διακράτησης» για την Εθνική δίδεται δεδομένης της σχετικής κεφαλαιακής αδυναμίας της έναντι των ανταγωνιστών της.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά πως η Alpha και η Πειραιώς προσφέρουν την υψηλότερη μεσοπρόθεσμη προοπτική αύξησης, καθώς θα ομαλοποιείται η κερδοφορία τους, ενώ για την Εθνική αναφέρει πως θα παραμείνει ισχυρός «παίκτης», όμως θεωρεί πως η προσοχή που δίνουν οι επενδυτές στα κεφαλαιακά μέτρα θα είναι αυτό που θα οδηγήσει την επενδυτική περίπτωση της μετοχής μεσοπρόθεσμα.

Σύμφωνα με την Axia Ventures Group, οι ελληνικές τράπεζες διαφέρουν από τις ευρωπαϊκές δεδομένων των σημαντικών κινήσεων για συγκέντρωση του κλάδου που έγιναν τελευταία, οι οποίες δίνουν περιθώριο για ουσιαστικές βελτιώσεις στο μίγμα χρηματοδότησης, για οφέλη από τις συνέργειες και για δημιουργία εσωτερικών κεφαλαίων. Παράλληλα, η προσφορά των warrants σε επενδυτές ως κίνητρο για την επαναγορά μετοχών του ΤΧΣ δίνει σημαντικές επιλογές για ποντάρισμα στην ελληνική ανάκαμψη.

Όπως επισημαίνει, η επένδυση στις ελληνικές τράπεζες εξακολουθεί να ενέχει μακροοικονομικά και επενδυτικά ρίσκα υψηλότερα του μέσου όρου και η εγχώρια αγορά παραμένει προβληματική, ωστόσο τα πρόσφατα οικονομικά δεδομένα δείχνουν ότι η συρρίκνωση του ΑΕΠ «πιάνει πάτο», ενώ το ενδεχόμενο «ήπιας» ελάφρυνσης του χρέους το 2014, οι εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο της Ε.Ε. και η αναθεώρηση από τον MSCI θα βοηθήσουν ώστε οι μετοχές τους να εμφανίσουν καλύτερες επιδόσεις στη συνέχεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v