Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deutsche Bank: Απροετοίμαστη η αγορά για το tapering

Αν και η αγορά εκτιμά πως η Fed θα προχωρήσει στον περιορισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης μέσα στους επόμενους έξι μήνες, ωστόσο φαίνεται πως δεν προετοιμάζεται κατάλληλα, σύμφωνα με την Deutsche Bank.

Deutsche Bank: Απροετοίμαστη η αγορά για το tapering
Μπορεί όλοι να πιστεύουν ότι η Fed θα ξεκινήσει να περιορίζει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσής της είτε τον Δεκέμβριο είτε τον Μάρτιο και να εκτιμούν πως όταν συμβεί αυτό θα δούμε μια επανάληψη των γεγονότων του Μαΐου και του Ιουνίου, όμως κανένα δεν προετοιμάζεται για αυτή την εξέλιξη, σχολιάζει η Deutsche Bank.

Όπως αναφέρει, «όλοι λένε πως κάτι θα συμβεί μέσα στους επόμενους έξι μήνες, το οποίο θα οδηγήσει σε αύξηση των επιτοκίων, σε διεύρυνση των spreads, σε αύξηση του δολαρίου και θα επιφέρει πλήγμα στις μετοχές και τους τίτλους των αναδυόμενων αγορών. Κανένας όμως δεν κάνει κάτι για να προετοιμαστεί για μια επανάληψη του Μαΐου και του Ιουνίου».

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο «έχουμε φτάσει σε μία κατάσταση όπου η Fed τον Σεπτέμβριο βρέθηκε ένα βήμα πριν τον περιορισμό του προγράμματός της, και που στην συνεδρίασή της τον Οκτώβριο δεν ανησυχούσαν πλέον για τις σφιχτές οικονομικές συνθήκες. Επιπλέον, τα πρακτικά της συνεδρίασης του Σεπτεμβρίου έδειξαν ότι η πλειονότητα των μελών της FOMC προέβλεψαν ότι ο περιορισμός του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης θα αρχίσει πριν το τέλος του έτους.

Ωστόσο, ο τόνος που δίνεται από τους επενδυτές το τελευταίο διάστημα έχει επιστρέψει στο 'δεν θα περιορίσουν ποτέ το πρόγραμμα, γι' αυτό ας συνεχίσουμε με τα ίδια trades που κάναμε τα τελευταία πέντε χρόνια και θα μπορέσουμε να βγούμε εγκαίρως».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο