Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Οι χαμηλοί τζίροι και το άγχος για MSCI

Γιατί η απουσία ισχυρών εισροών και ο περιορισμένος τζίρος προβληματίζουν την αγορά. Το πακετάρισμα θέσεων εν όψει της 26ης Νοεμβρίου και τα ρίσκα.

ΧΑ: Οι χαμηλοί τζίροι και το άγχος για MSCI

Τέσσερις συνεδριάσεις έχουν απομείνει μέχρι και την 26η Νοεμβρίου, τελευταία ημέρα πριν τεθούν σε ισχύ οι αλλαγές στον MSCI Greece, και ο προβληματισμός της αγοράς αυξάνεται.

Αιτία οι χαμηλοί τζίροι (της τάξης των 77 με 80 εκατ. ευρώ) που πραγματοποιούνται στο Χ.Α. τις τελευταίες συνεδριάσεις. Μπορεί το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών να επικεντρώνεται στις μετοχές που μπαίνουν στους δείκτες του MSCI, αλλά οι συναλλαγές είναι μειωμένες σε σχέση με τις προσδοκίες που είχαν αναπτυχθεί.

Το Euro2day έχει καταγράψει τα ρίσκα που δημιουργούν οι μεγάλες προσδοκίες για MSCI και warrants σημειώνοντας τον κίνδυνο τα παθητικής διαχείρισης emerging funds να έχουν ήδη τοποθετήσει στο Χ.Α. τουλάχιστον το 50% των κεφαλαίων που αναλογούν στη στάθμισή του.

Αν η εικόνα δεν αναστραφεί στις επόμενες συνεδριάσεις, τότε το άγχος της αγοράς θα αρχίσει να αυξάνεται.

Και αυτό γιατί το σύνολο των παικτών είναι long, ενώ hedge funds και τα prop desks των ξένων επενδυτικών τραπεζών έχουν "πακετάρει" μετοχές περιμένοντας εισροές τουλάχιστον 500 εκατ. δολαρίων από τα παθητικής διαχείρισης emerging funds.

Όσο αυτές καθυστερούν, είτε κάποιοι θα «σπάσουν» και θα αρχίσουν τις πωλήσεις, είτε θα μεταθέσουν τις προσδοκίες τους για τη συνεδρίαση της 26ης Νοεμβρίου, η οποία θα μεταβληθεί σε συνεδρίαση με μεγάλα ρίσκα και βεβαίως ευκαιρίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v