Πτωτικά οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων

Οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης, ενώ η προσοχή παραμένει στραμμένη στις κινήσεις της ΕΚΤ για τόνωση της οικονομίας της ευρωζώνης.

Πτωτικά οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων

Πτωτικά κινούνται οι αποδόσεις των γερμανικών, αυστριακών, ολλανδικών και γαλλικών ομολόγων, εν αναμονή της δημοσιοποίησης των στοιχείων για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης, εν μέσω εκτιμήσεων ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα κάνει κινήσεις για τόνωση της οικονομίας της ευρωζώνης.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund υποχωρούσε κατά δυο μονάδες βάσης στο 1,73%, ενώ κατά δυο μονάδες βάσης υποχωρούσαν και οι αποδόσεις του 10ετούς γαλλικού ομολόγου, στο 2,19%, του αυστριακού στο 2,07% και του ολλανδικού στο 2,05%.

Αντιθέτως, η απόδοση του ισπανικού 10ετούς ενισχύονταν κατά τρεις μονάδες βάσης στο 4,13% -αν και η απόδοση του 3ετούς υποχώρησε στο ιστορικό χαμηλό του 1,685% - ενώ ουσιαστικά αμετάβλητη ήταν η απόδοση του ιταλικού 10ετούς στο 4,08%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνονταν στο 8,81%, του 15ετούς στο 9,06%, του 20ετούς στο 8,97% και του 30ετούς στο 8,50%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Tradeweb.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v