Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Έναρξη κάλυψης έξι μετοχών

Την κάλυψη έξι μετοχών ξεκινά με ξεχωριστές της εκθέσεις η HSBC. Προβλέπει ότι η ελληνική οικονομία θα αρχίσει να αναπτύσσεται από το 2014, ενώ θεωρεί πως οι τράπεζες προσφέρουν ένα ελκυστικό turnaround story.

HSBC: Έναρξη κάλυψης έξι μετοχών
Η ελληνική οικονομία θα αρχίσει να αναπτύσσεται το 2014, ωστόσο οι καταναλωτικές δαπάνες πιθανότατα θα παραμείνουν υποτονικές, εκτιμά σε έκθεσή της στις 2/12 η HSBC, με την οποία ξεκινά κάλυψη των μετοχών των Folli Follie (overweight), Jumbo (overweight) και ΟΠΑΠ (neutral).

Ο οίκος αναφέρει ότι του αρέσουν η Folli Follie και η Jumbo καθώς η στρατηγική τους για επέκταση στο εξωτερικό προσφέρει ισχυρές ευκαιρίες, που δεν έχουν ακόμα φανεί στις τρέχουσες τιμές των μετοχών.

Από την άλλη πλευρά, ο ΟΠΑΠ προσφέρει ένα «εντυπωσιακό turnaround story», ωστόσο η αγορά φαίνεται πως έχει ήδη προεξοφλήσει το μεγαλύτερο μέρος των πιθανών πλεονεκτημάτων, όχι όμως και των ρίσκων εκτέλεσης.

Σε ξεχωριστή της έκθεση για τις ελληνικές τράπεζες, η HSBC αναφέρει πως μετά τις συνενώσεις και την ανακεφαλαιοποίηση, προσφέρουν ένα ελκυστικό turnaround story, με υποστηρικτικές μακροοικονομικές προοπτικές, ωστόσο θεωρεί πως οι αποτιμήσεις έχουν ήδη προεξοφληθεί στο turnaround αυτό.

Η HSBC ξεκινά κάλυψη της Τράπεζας Πειραιώς (neutral), της Alpha Bank (underweight) και της Εθνικής Τράπεζας (underweight), αναφέροντας πως η Alpha και η Πειραιώς είναι σε καλύτερη θέση για ανάκαμψη.

Όπως επισημαίνει, η Εθνική Τράπεζα βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τις άλλες δύο τράπεζες, χάρη στη σχετικά φθηνότερη χρηματοδοτική βάση, τη χαμηλότερη αναλογία δανείων/καταθέσεων, αλλά και στη σημαντική συνεισφορά στα κέρδη της από τη Finansbank. Ωστόσο, θεωρεί πως η οριακή βελτίωση της κερδοφορίας των ελληνικών τραπεζών θα είναι πιο έντονη για την Alpha και την Πειραιώς, καθώς διαθέτουν καλύτερη προοπτική σε ό,τι αφορά τα επιτοκιακά περιθώρια, την ποιότητα assets και τη βελτίωση του κόστους σε σχέση με την Εθνική. Επιπλέον, η Finansbank θα αντιμετωπίσει και μακροοικονομικά και ρυθμιστικά εμπόδια την ερχόμενη περίοδο.

Σύμφωνα με την HSBC, τα βασικά ρίσκα για τις ελληνικές τράπεζες σχετίζονται με τον ρυθμό της μακροοικονομικής ανάκαμψης και με τις προοπτικές σε ό,τι αφορά την ποιότητα των assets. Παράλληλα, η δεύτερη «διάγνωση» της BlackRock (που θα ανακοινωθεί σε έναν μήνα) θα δώσει πολύτιμες πληροφορίες για το «μέτωπο» της ποιότητας των assets.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v