Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Η εξάσκηση έφερε 218 εκατ. νέες μετοχές

Άγγιξε τα 100 εκατ. το ύψος της εξάσκησης των warrants. Ασκήθηκαν περίπου 29,5 εκατ. warrants και θα πιστωθούν περίπου 218 εκατ. νέες μετοχές. Τι λένε στελέχη της Alpha. Οι τρεις λόγοι που έδρασαν ανασταλτικά.

Alpha: Η εξάσκηση έφερε 218 εκατ. νέες μετοχές

Στα 100 εκατ. ευρώ πλησιάζει το ποσό που θα εισπράξει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κατά την πρώτη περίοδο εξάσκησης των warrants της Alpha Bank η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα με το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χ.Α.

Στελέχη της Alpha μιλώντας στο Euro2day αναφέρουν ότι η αξία της ενάσκησης πλησίασε τα 100 εκατ. ευρώ κινούμενη εντός του εύρους των προσδοκιών που υπήρχαν για την πρώτη περίοδο.

Αυτό σημαίνει ότι εξασκήθηκαν περίπου 29,5 εκατομμύρια warrants και θα πιστωθούν στους μετόχους από το ΤΧΣ περίπου 218 εκατ. μετοχές.

Η εξάσκηση ήταν μεγαλύτερη από ιδιώτες επενδυτές ενώ μικρό μέρος των warrants που κατέχουν εξάσκησαν ξένα θεσμικά και μεγάλα ιδιωτικά χαρτοφυλάκια.

Όπως έχει γράψει το Euro2day, ανασταλτικά για την εξάσκηση μεγαλύτερου αριθμού warrants επέδρασαν οι εξής τρεις λόγοι:

- η καταστατική απαγόρευση που έχουν τα a seeking emerging funds για να κατέχουν μέσα μόχλευσης όπως τα warrants

- η προσδοκία της παροχής κινήτρων στους κατόχους των warrants, πριν τη δεύτερη περίοδο εξάσκησης των warrants, ώστε είτε να επιτευχθεί ταχύτερη εξάσκησή τους είτε να απαγκιστρωθεί το ΤΧΣ από το εργαλείο των παραστατικών τίτλων

- η διακράτηση των warrants αποτελεί την ορθότερη επενδυτική στρατηγική καθώς αφενός μειώνει τον αναλαμβανόμενο κίνδυνο αφετέρου προσφέρει όλη τη δυνατότητα υπεραπόδοσης της μετοχής.

Ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι προς το παρόν η αξία των warrants αντανακλά όπου υπάρχει (π. χ Alpha) την υπεραξία της μετοχής όχι όμως ακόμη τη χρονική της αξία (time value).

Ημερομηνία πίστωσης των νέων μετοχών της Alpha που προκύπτουν από την εξάσκηση είναι η 13η/12/2013. Για τα κλασματικά δικαιώματα που θα υπάρξουν, η ημερομηνία διακανονισμού και πίστωσης των τίτλων είναι η 16η/12/2013

Ο πολλαπλασιαστής για την Alpha Bank είναι 7,40868307. Το ακέραιο μέρος του πολλαπλασιαστή, το 7 δηλαδή, θα πιστωθεί άμεσα στις επενδυτικές μερίδες, ενώ το κλασματικό υπόλοιπο το 0,40868307, θα πιστωθεί την επόμενη εργάσιμη της πίστωσης των μετοχών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v