CCH: Ακόμα μια ισχνή χρονιά το 2013 λέει η SoGen

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Societe Generale, sτις καθιερωμένες αγορές θα υπάρξει μεσαία μονοψήφια πτώση στον όγκο και καμία αύξηση τιμών, με της πτώσης να ηγούνται οι αγορές της Ελλάδας και της Ιταλίας.

CCH: Ακόμα μια ισχνή χρονιά το 2013 λέει η SoGen

Ισχνά αποτελέσματα στο τέλος της χρήσης, που θα συνεχίζουν την τάση που παρατηρήθηκε στο εννεάμηνο, αναμένει για την Coca Cola Hellenic η Societe Generale.

Ο διεθνής οίκος εκτιμά πως στις καθιερωμένες αγορές θα υπάρξει μεσαία μονοψήφια πτώση στον όγκο και καμία αύξηση τιμών, με της πτώσης να ηγούνται οι αγορές της Ελλάδας και της Ιταλίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Societe Generale, η Coca Cola Hellenic θα εμφανίσει για το σύνολο της χρήσης 2013 καθαρά κέρδη ύψους 288 εκατ. ευρώ (+1%), πτώση 2,6% στον κύκλο εργασιών στα 6,863 δισ. ευρώ και κέρδη προ φόρων και τόκων μειωμένα κατά 1,5% στα 447 εκατ. ευρώ, ενώ υψηλότερα κατά 0,9% αναμένεται να διαμορφωθούν στα EBITDA στα 847 εκατ. ευρώ.

Σε ότι αφορά το τρέχον έτος, η Societe Generale εκτιμά πως οι πωλήσεις της εταιρείας θα είναι ουσιαστικά αμετάβλητες, ενώ τα χαμηλότερα κόστη εισαγωγών εκτιμάται ότι θα τονώσουν την κερδοφορία της Coca Cola Hellenic.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v