Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wood & Company: Οι νέες τιμές-στόχοι στις τράπεζες

"Οι αυξήσεις κεφαλαίου που έπονται θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υποχώρηση των τιμών των ελληνικών τραπεζών, ωστόσο με πιο μακροπρόθεσμη προσέγγιση, θα είμαστε αγοραστές στις πτωτικές κινήσεις", εξηγεί ο οίκος. Οι τιμές-στόχοι και οι... αναταράξεις.

Wood & Company: Οι νέες τιμές-στόχοι στις τράπεζες
Ισχυρά περιθώρια ανόδου στις τιμές των ελληνικών τραπεζικών μετοχών βλέπει η Wood & Company αλλά ο δρόμος, όπως επισημαίνει, θα είναι ανώμαλος.

Σε report που ξεκινάει την κάλυψη των ελληνικών τραπεζών, οι τιμές στόχοι για τις τέσσερις ελληνικές τράπεζες τίθενται ως εξής: Τράπεζα Πειραιώς, σύσταση αγοράς με τιμή-στόχο στα 2,3 ευρώ, Alpha Bank σύσταση αγοράς με τιμή-στόχο 0,9 ευρώ, Εθνική Τράπεζα σύσταση διακράτησης και 4,2 ευρώ τιμή-στόχος και τέλος Eurobank σύσταση διακράτησης και τιμή-στόχος 0,45 ευρώ.

Κατά την άποψή της Wood, η Ελλάδα βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης και οι τράπεζες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να "παίξει" ο επενδυτής την κυκλική ανάκαμψη. Ο συνδυασμός ανάκαμψης του ΑΕΠ, του ολιγοπωλιακού περιβάλλοντος λειτουργίας και οι μεγάλες δυνατότητες αναδιάρθρωσης θα πρέπει να οδηγήσουν σε σημαντικές αναβαθμίσεις των κερδών των τραπεζών, ωστόσο η διαδρομή δεν θα είναι ομαλή, λόγω των πολιτικών κινδύνων στη χώρα.

"Οι αυξήσεις κεφαλαίου που έπονται θα μπορούσαν επίσης να οδηγήσουν σε υποχώρηση των τιμών των μετοχών των ελληνικών τραπεζών, ωστόσο με πιο μακροπρόθεσμη προσέγγιση, θα είμαστε αγοραστές στις πτωτικές κινήσεις", εξηγεί η Wood & Company.

Οι μετοχές των Alpha & Πειραιώς είναι οι προτιμητέες επιλογές της Wood, με την πρώτη να εμφανίζει τα υψηλότερα περιθώρια ανόδου βάσει της τιμής στόχου και η δεύτερη ισχυρή προοπτική λόγω της αναδιάρθρωσης που πραγματοποιεί. "Το consensus τηρεί προς το παρόν ουδέτερη στάση για τις ελληνικές τράπεζες κυρίως για λόγους αποτίμησης. Εμείς διαφωνούμε και κατά τη γνώμη μας ένας δείκτης P/BV της τάξεως των 1,2 φορών για το 2014 είναι μια λογική τιμή για να πληρώσει ένας επενδυτής μια ισχυρά κεφαλαιοποιημένη τράπεζα που θα εμφανίζει ικανοποιητικά RoE".

Τα stress test από την BlackRock έδειξαν ότι οι τράπεζες είναι καλά κεφαλαιοποιημένες, με διαχειρίσιμες ανάγκες κεφαλαίων, κυρίως σε ΕΤΕ και Eurobank.

Οι βασικοί κίνδυνοι για τη Wood & Company σχετίζονται με την πολιτική αστάθεια, η οποία μπορεί να καθυστερήσει την διαδικασία ανάκαμψης της οικονομίας, η οποία με τη σειρά της θα οδηγήσει σε μικρότερα άνοδο στα επιτοκιακά περιθώρια, μεγαλύτερα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και μειωμένα διατηρήσιμη αποδοτικότητα ιδίων κεφαλαίων (RoE).

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v