Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναστολή διαπραγμάτευσης για ΕΛΥΦ, Μπουτάρη και Άττικατ

Το ΧΑ αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών των εταιριών "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ", "Ι.ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ" και "ΑΤΤΙ-ΚΑΤ". Συνεχίζεται η αναστολή για τη Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες.

Αναστολή διαπραγμάτευσης για ΕΛΥΦ, Μπουτάρη και Άττικατ

Η ΕΧΑΕ λαμβάνοντας υπόψη σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έθεσε σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης τις μετοχές της εταιρίας "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.", από σήμερα 01 Απριλίου 2014 και για μέγιστο διάστημα 10 ημερών, διότι δεν προέβη σε δημοσιοποίηση της οικονομικής έκθεσης της περιόδου 1.1.- 31.12.2013.

Επίσης λαμβάνοντας υπόψη σημερινή απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, έθεσε σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης τις μετοχές των εταιριών "Ι.ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ & ΥΙΟΣ HOLDING Α.Ε." και "ΑΤΤΙ-ΚΑΤ Α.Τ.Ε.", σύμφωνα με τη περ. (δ) της παρ. 2 του άρθρου 23 του Ν. 3556/2007, από σήμερα 01 Απριλίου 2014 και για μέγιστο διάστημα δέκα (10) ημερών, διότι οι ετήσιες οικονομικές τους εκθέσεις για τη χρήση 2013, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν, δεν έχουν καταρτιστεί σύμφωνα με τις διατάξεις των ΔΛΠ/ΔΠΧΠ, όπως προκύπτει από την έκθεση ελέγχου των νόμιμων ελεγκτών τους.

Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, δεν διασφαλίζεται και απειλείται προσωρινά η ομαλή λειτουργία της αγοράς των μετοχών των εταιριών, καθώς ο τύπος της έκθεσης ελέγχου του ορκωτού ελεγκτή-λογιστή στις ετήσια οικονομική έκθεση είναι «Γνώμη με επιφύλαξη» και η αναστολή είναι αναγκαία για την προστασία των επενδυτών.

Οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις των εταιριών βρίσκονται στην ιστοσελίδα της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ – ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.

Επίσης, η εταιρία "ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Β.Ε.Ε." οι μετοχές της οποίας βρίσκονται σε αναστολή διαπραγμάτευσης από την 27 Μαρτίου 2014, δεν δημοσιοποίησε την οικονομική έκθεση για την περίοδο 1.1-31.12.2013, γεγονός που αποτελεί πρόσθετο λόγο για την παραμονή της σε καθεστώς αναστολής.

Η εταιρία "ΒΑΛΚΑΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε", οι μετοχές της οποίες βρίσκονται σε αναστολή διαπραγμάτευσης για διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών, δημοσιοποίησε την ετήσια οικονομική έκθεση για την περίοδο 1.1-31.12.2013.

Οι μετοχές της θα παραμείνουν σε αναστολή διαπραγμάτευσης έως ότου η εταιρία ολοκληρώσει την διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης τους σύμφωνα με τα οριζόμενα με τον κανονισμό του ΧΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v