Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μωραϊτάκης: Πώς γλυτώσαμε το φόρο υπεραξίας

Ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ μιλά για το... βαθύ παρασκήνιο της συμφωνίας με την τρόικα και το πώς αποφύγαμε το φόρο υπεραξίας. Πώς σχολιάζει ο κ. Μωραϊτάκης τις εξελίξεις σε οικονομία, χρηματιστήριο και πολιτική κατάσταση της χώρας.

Μωραϊτάκης: Πώς γλυτώσαμε το φόρο υπεραξίας

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ κ. Αλέξανδρος Μωραϊτάκης στο neoforum.gr, αποκαλύπτει καρέ-καρέ το πώς η χώρα κατάφερε να αποφύγει το φόρο υπεραξίας για τους μικροεπενδυτές, ενώ παράλληλα διαμήνυσε πως είναι θέμα χρόνου το Υπουργείο Οικονομικών να διορθώσει λάθη του παρελθόντος και να απαλλάξει τους traders και άλλων χρηματοοικονομικών προϊόντων από την υποχρεωτική τήρηση λογιστικών βιβλίων.

Ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ αναφέρθηκε στις συντονισμένες προσωπικές προσπάθειές του σε άμεση συνεργασία με τους κ.κ. Λαζαρίδη, Μαυραγάνη και Κουτνατζή (σύμβουλος του Υπουργείου), αναφέρθηκε στις προτάσεις άλλων μελών του ΣΜΕΧΑ και επισήμανε και την θετική συμβολή του υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα.

«Με την τεχνογνωσία, όλα μπορούν να γίνουν. Αν συνεργάζονταν και άλλοι υπουργοί, θα είχαμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα στις συνομιλίες μας με την τρόικα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μωραϊτάκης, συμπληρώνοντας πως «το προσωπικό στοιχείο παίζει πάντοτε το ρόλο του και έτσι στις επόμενες Ευρωεκλογές έχει σημασία ο κόσμος να επιλέξει τους ικανότερους».

Σε ό,τι αφορά τώρα την αγορά, ο κ. Μωραϊτάκης υποστήριξε πως «η Ελλάδα μπαίνει στο χάρτη των διεθνών επενδύσεων», πως «οι πελάτες του έχουν βάλει μεγάλα ποσά σε ελληνικές μετοχές και ομόλογα και προτίθενται να βάλουν κι άλλα» και πως είναι αισιόδοξος για την πορεία των ελληνικών μετοχών και για την περαιτέρω πτώση των αποδόσεων στα κρατικά ομόλογα.

Σε ό,τι αφορά τέλος την οικονομία και την τρέχουσα πολιτική κατάσταση, ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ σημείωσε:

• Απορώ γιατί υπάρχουν ενστάσεις στο πολυνομοσχέδιο σε σχέση με τις τράπεζες.
• Η κυβέρνηση άρχισε να λέει το δικό της «story» και έχει να πει περισσότερα.
• Απαιτείται χρόνος μέχρις ότου ο κόσμος να αρχίσει να αντιλαμβάνεται τις βελτιώσεις που γίνονται στην οικονομία.

Δείτε όλο το βίντεο εδώ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v